Poliţia federală americană a difuzat joi fotografii şi înregistrări video a doi suspecţi în atentatele comise pe marginea Maratonului din Boston luni, lansând un apel publicului pentru a obţine informaţii asupra acestor doi bărbaţi.

Cei doi bărbaţi sunt consideraţi „înarmaţi şi extrem de periculoşi”, a avertizat agentul Rick DesLauriers în timpul unei conferinţe de presă. Imaginile celor doi bărbaţi au fost imediat postate pe site-ul FBI, notează AP şi AFP. „Astăzi facem apel la ajutor din partea publicului pentru a-i identifica pe cei doi suspecţi. După o analiză foarte precisă a fotografiilor, înregistrărilor video şi altor dovezi, le publicăm fotografiile”, a explicat el.

Cei doi bărbaţi, numiţi „suspectul nr.1” şi „suspectul nr.2″ şi purtând o şapcă neagră, iar celălalt una de culoare albă,”par să coopereze”, a adăugat DesLauriers.

În imagini, cei doi „par să meargă împreună spre linia de sosire” a maratonului, la marginea căreia au explodat luni cele două bombe, a descris el, adăugând că autorităţile vor lucra pentru a îmbunătăţi calitatea imaginilor difuzate.

În imagini, suspectul ce poartă o şapcă albă „este văzut pe punctul de a lăsa ceea ce credem noi a fi una dintre bombe”, a precizat DesLauriers, subliniind că această acţiune a avut loc „cu câteva minute” înainte de explozii. „De peste 100 de ani, FBI-ul a cerut ajutorul publicului… Cu ajutorul mass-media, într-o clipă, aceste imagini vor fi difuzate direct la milioane de oameni din întreaga lume”, a adăugat DesLauriers. „Cineva îi cunoaşte pe aceşti oameni, ei sunt prieteni, vecini, colegi sau membri de familie”.

„Orice informaţie, oricât de nesemnificativă ar părea, prezintă un interes pentru noi”, a insistat Rick DesLauriers. „Fiecare element ne aduce mai aproape de dreptate”.

 

Recomandările redacției