eonÎn zona de activitate a companiilor E.ON se constată în continuare situaţii în care persoane care pretind că sunt angajaţi ai E.ON, sub pretextul verificării, înlocuirii sau citirii contoarelor ori al verificării instalaţiei şi a aparatelor alimentate cu gaze naturale, au pătruns în locuinţele unor consumatori şi au sustras bunuri sau au solicitat diverse sume de bani.

Următoarele precizări sunt menite să-i protejeze pe consumatorii de gaze naturale de persoane rău intenţionate care pretind că sunt angajaţii sau că reprezintă companiile E.ON.

Operaţiunile de înlocuire, verificare şi citire a contoarelor de gaze naturale ori de verificare a instalaţiei şi a aparatelor alimentate cu gaze naturale sunt realizate de către personalul E.ON sau al prestatorilor de servicii mandataţi de companiile acestora pentru aceste activităţi.

Angajaţii E.ON pot fi identificaţi prin echipamentul inscripţionat E.ON şi prin legitimaţia de serviciu. Personalul prestatorilor de servicii poate fi identificat prin legitimaţia de serviciu şi prin împuternicirea din partea companiilor E.ON pentru a efectua operaţiunile menţionate.

„Recomandăm consumatorilor să permită accesul doar acelor persoane care prezintă legitimaţia de serviciu şi/sau împuternicirea din partea companiilor E.ON. De asemenea, precizăm faptul că angajaţii E.ON sau prestatorii de servicii mandataţi de companiile noastre nu încasează bani la domiciliul clienţilor nici pentru contravaloarea unor servicii prestate de companiile noastre (acestea regăsindu-se în facturile emise), nici pentru contravaloarea gazelor naturale consumate. Rugăm consumatorii să anunţe de urgenţă Poliţia dacă persoanele ce se prezintă în numele E.ON nu se pot legitima ca angajaţi ai companiei noastre sau ai partenerilor noştri, ori dacă solicită sume de bani în numele companiilor E.ON”, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor E.ON.

Recomandările redacției