covaciClubul galben-negru din Arad e la un nou moment important: internațio­nalul under 16 Darius Covaci a semnat un contract valabil pentru doi ani cu Academia Bristol City FC!
Născut pe 24 mai 1997, Darius Covaci face parte din generația care a cucerit Cupa Hagi în anul 2009 și a fost antrenat de Cristian Păcurar și Francisc Tisza.
„Darius e, alături de încă doi băieți, unul din vârfurile acestei grupe. Sunt fericit pentru el și sper să-l văd, în viitorul apropiat, promovat în prima echipă a lui Bristol”, a declarat Cristi Păcurar, citat de site-ul . Play Maker e agenția condusă de Adrian Ștefănescu, unul din principalii colaboratori ai lui Atletico.
„Au mai fost câteva cluburi care l-au remarcat pe Darius anul trecut. Faptul că Bristol îi poate oferi o edu­cație bună a fost unul din factorii importanți în mutare, la fel și faptul că va fi antrenat de Willie McStay, un manager cu experiență bogată”, a precizat Ștefănescu, dezvăluind că tânărul mijlocaș de bandă dreaptă arădean a mai fost în vizorul a încă două cluburi din Anglia.
Bristol City s-a înființat în 1897 și în palmares are o Cupă a Țării Galilor (cucerită în 1934), deși e un club englez! Clubul fondat exact cu un secol înainte ca Darius Covaci să se nască mai are în palmares o finală FA Cup, pierdută în 1909 în fața lui Manchester United. În prezent, activează în Football League Championship, a doua divizie din Anglia.
„Suntem fericiți să-l avem pe Darius cu noi. L-am urmărit în ultimul an și am făcut tot posibilul să semneze cu noi. Are un viitor frumos la Bristol City”, a precizat Willie McStay, conducătorul Academiei de la Bristol, fost fotbalist la Celtic Glasgow, club la care a şi activat ca antrenor la tineret şi echipa secundă. Scoțianul i-a mai pregătit pe maghiarii de la Ujpest Budapesta și conduce departamentul antrenorilor la Bristol din iunie 2012.
Darius Covaci a început fotbalul la Atletico în anul 2003, când Cristi Păcurar a format grupa de 1997, e campion naţional de juniori E în 2008-2009, iar printre favoriții săi se numără Frank Lampard.

Recomandările redacției