giomartianvalcOrice s-ar spune, de câteva săptămâni, pe fondul lipsei de rezultate și implicit îndepărtarea de zona promovabilă, relația dintre acționarii „Bătrânei Doamne” s-a deteriorat puțin. Totul a culminat cu așa-zisul „caz Feussi”, despre care ar fi avut cunoș­tință de cauză doar o parte a conducerii „textiliste”, dar despre care a aflat (cu surprindere) și cealaltă parte cu două ore înainte de primul fluier al partidei cu FCM Târgu Mureș.
Lui Adrian Marțian și lui Gheorghe Constantin li s-a adus la cunoștiință de către o persoană din afara clubului că fundașul camerunez nu mai are contract de muncă valabil în România de pe 27 martie, caz în care echipa ar fi putut să piardă la „masa verde” orice meci dacă adversarul ar fi depus o simplă contestație. Fotbalistul de culoare nu a evoluat miercuri seara, dar supărarea și neîncrederea au rămas.
Vineri, toți „oficialii” UTA-ei au stat la aceeași masă, și-au spus în față toate nemulțumirile și au clarificat problemele. „Sper că am înțeles clar ce dorim unul de la altul și că parteneriatul nostru trebuie să se bazeze pe încredere. Secrete de genul celui cu Patrice nu mai trebuie să existe, deși Giovanni susține că ne-ar fi spus despre situația fotbalistului. Ne-a spus, nu ne-a spus, nu mai contează acum, faptul e consumat. Eu i-am transmis încă odată că am venit la UTA să fac o treabă profesionistă, să duc acest club în Liga 1 și, poate, cu ajutorul lui Dumnezeu în cupele europene. Am înțeles că și el își dorește același lucru, înseamnă că ne vom înțelege. Se pare că am căzut de acord pentru un viitor frumos la UTA”, a precizat Adrian Marțian.
La rândul său, Giovanni Catanzariti spune că discuția cu Marțian a fost cât se poate de amicală, fiindcă: „Eu nu m-am certat niciun moment cu el și nici nu am avut ce să-i reproșez. Dacă el a avut nemulțumiri la adresa sa mi le-a spus și gata. S-a făcut prea mult caz din treaba cu Patrice Feussi pentru simplul fapt că sunt zeci de jucători în fotbalul românesc care, poate, au contractul de muncă expirat, dar de care nu știe nimeni. Chiar și noi l-am avut în trecut pe Pocuca vreo patru luni de zile fără contract și nu ne-a contestat nimeni. Asta e, am luat eu asupra mea toată vina, mi-am luat alte înjurături în presă, dar – până la urmă – e important că relația dintre noi este bună și UTA are stabilitate. Pentru mine ceea ce am vorbit încă din prima zi cu domnul Marțian a fost mereu valabil și e valabil și în ziua de azi”, a explicat președintele „textiliștilor”.
Gruparea din Calea Aurel Vlaicu este la faza obținerii reeșalonării datoriilor la stat. Pentru asta, Finanțele solicită garanții de 2 milioane de euro, bani pe care doar Adrian Marțian poate să-i aibă. De abia apoi, contractul de muncă al lui Feussi poate fi prelungit, dar asta numai dacă mai este cazul. UTA mai are de disputat două meciuri oficiale în acest sezon, acasă cu FC Maramureș și la Oradea, cu FC Bihor, după care – așa cum a anunțat deja – Adrian Marțian intenționează să schimbe 90% din actualul lot.
Concluzia a tras-o chiar Gheorghe Constantin, directorul executiv al Campioanei Provinciei: „E bine că cei doi au clarificat totul, căci avem nevoie de liniște la club. Sezonul acesta nu s-a terminat, mai pot apărea surprize la promovare…”

Recomandările redacției