Aradul a fost promovat ca destinație turistică, la Târgul Național de Turism de la București. Consiliul Județean a participat pentru al treilea an la acest eveniment, în scopul de a arăta atracțiile județului.

Anul acesta, invitate special în cadrul standului județului Arad a fost comunele Șiria și Ghioroc, care și-au prezentat specificul pentru românii și străinii interesați de turismul din vestul țării.

Astfel, zilele de joi și vineri au fost dedicate Podgoriei Miniș-Măderat, respectiv turismului gastronomic. Vizitatorii au putut degusta vinuri din cramele județului Arad, printre care și soiuri locale. La târg au fost expuse produse alimentare tradiționale din zona Șiria, foarte apreciate de vizitatori. Ansamblul de la Șiria a evoluat pe scena Târgului Național de Turism, susținând un recital de dansuri ardelenești. „Am adus un colțișor de Șiria la București și am promovat tradiția, cultura și istoria locală”, a declarat consilierul județean Garofița Popa.

Standul Aradului a fost vizitat de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, domnul Virgil Daniel Popescu. La standul Aradului este prezent și Ovidiu Moșneag, directorul  Aeroportului Internațional Arad, consilier județean, precum și oficiali din acest minister.

„Participarea Aradului la Târgul Național de Turism este importantă pentru că am investit mult în zona Podgoriei Miniș-Măderat, în Drumul Vinului, în dezvoltarea Stațiunii Turistice de Interes Local Ghioroc. La nivel național, trebuie să se cunoască acest potențial turistic al Aradului și îmi doresc să fie mai mult decât o destinație a turismului local, fiindcă avem locuri frumoase, oameni primitori și primari care recunosc potențialul dezvoltării serviciilor în comunitatea lor. Modernizăm 300 de km de drumuri județene și prin asta accesibilizăm județul pentru turism. Aceasta este contribuția majoră pe care Consiliul Județean Arad o poate avea în acest domeniu: investiții în infrastructură, în vizibilitate și susținerea agenților economici și a primăriilor”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.      

Ghiorocul – „pe val”la târgul național

Sâmbătă și duminică, standul Aradului de la Târgul Național de Turism a fost dedicat lacului Ghioroc care și-a cătătat numele de „Litoralul Vestului“. De asemenea, Liga Studenților Universității „Aurel Vlaicu” a contribuit la realizarea unui program care, pe parcursul celor două zile, a refăcut atmosfera Ghioroc „summer fest”.

Standul Aradului a fost amenajat ca plaja lacului Ghiroc, cu nisip, palmieri, un pupitru pentru DJ și spectacole de muzica electronică.

Consiliul Județean Arad a prezentat astfel, în premieră, la București, în mod spectaculos și cu profesionalism, cea mai nouă destinație turistică din vestul României, lacul Ghioroc.

„CJA a investit în ultimii ani în dezvoltarea Ghiorocului ca stațiune de interes local. Am fost foarte criticat de unii consilieri județeni care nu au înțeles și nu înțeleg nici acum cât este de important să mizezi pe dezvoltarea investițiilor turistice. S-a confirm că am avut dreptate, iar astăzi, după ce am refăcut infrastructura de acces, s-a amenajat plaja, am creat spații de cazare și avem o colaborare foarte bună cu primarul Corneliu Popi-Morodan și cu echipa sa administrativă. Comuna Ghiroc este o destinație turistică a tinerilor din tot vestul României. Apreciez în mod special prezența Ligii Studenților  Universității Aurel Vlaicu alături de noi în standul de la Târgul Național de Turism de la București. Așa cum la Ghioroc fac o treabă foarte bună, au confirmat și în Capitală că Aradul știe să atragă atenția asupra sa și poate fi o destinație de calitate pentru petrecerea timpului liber”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan a susținut că se vor depune mai multe eforturi pentru dezvoltarea zonei ca destinație turistică.

Standul județului Arad a fost apreciat de vizitatori ca fiind unul dintre cele mai inedite și atractive de la această ediție a Târgului Național de Turism de la București.

Partener al Consiliului Județean Arad în organizarea acestui eveniment este CCJA.

Recomandările redacției