Aradul și mai precis, circuitele tematice și atracțiile județului vor fi prezentate prin hărți turistice. Inițiativa este a Consiliului Județean, care urmărește ca în acest fel să le expună mai detaliat și să le promoveze într-un mod mai atractiv.

Harta turistică a județului a fost tipărită deja în 10.000 de exemplare, dintre care 8000 în română – engleză, respectiv 2000 în limba maghiară, iar harta municipiului a fost tipărită în 10.000 de exemplare, română – engleză. Acestea conțin informații însoțite de imagini pentru principalele obiective turistice din municipiu și județ. Printre atracțiile prezentate se numără circuitele culturale, ecumenice, istorice și sportive, precum și Podgoria Aradului, stațiunea Moneasa și Parcul Național Lunca Mureșului.

„Peisajul turistic arădean are obiective de patrimoniu material și imaterial care îi conferă unicitate. Valorificăm atracţiile din judeţ care să-i determine pe arădeni să devină «turişti la ei acasă», dar în același timp ajutăm turiștii străini sau din alte zone ale țării să descopere frumusețea județului nostru”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Hărțile vor fi distribuite gratuit turiștilor care apelează la serviciile Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, cât și în cadrul evenimentelor cu specific turistic și cultural.

 

Recomandările redacției