Pe internet au apărut primele imagini cu românul răpit în Libia, iar Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că verifică autenticitatea acestora.

Românul răpit în luna iulie, în Libia, apare într-o filmare alături de un bărbat – din câte se pare, libianul care a fost și el răpit – care transmite un mesaj în limba arabă, în spatele lor fiind doi bărbați – răpitorii, înarmați și cu fețele acoperite. Se pare că bărbatul lansează un apel către guvernanți și corporații de a începe negocieri cu răpitorii, astfel încât ei să fie eliberați.

Reacția MAE

Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituțională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autoritățile centrale și locale libiene, reprezentanții companiei angajatoare, precum și familia cetățeanului român. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia”, transmite MAE, conform stirileprotv.ro.

Românul a fost răpit în luna iulie, de la compania petrolieră pentru care lucra.

Recomandările redacției