Relatam că la începutul acestui an administraţia din Bata a avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei Carmeuse Holding – firmă străină cu o mare investiţie în Deva – pentru o investiţie în Bata și care va deschide un punct fiscal în comună. Investiția constă în inființarea unei pepiniere de sălcii energetice.
„Firma a demarat deja lucrările de amenajare a terenului, urmând ca în scurt timp şi aici să demareze plantarea respectivilor puieți. Am precizat că firma a cumpărat de la un număr de localnici teren agricol din zonele mai joase, propice culturii pe care ei vor s-o înfiinţeze aici, adică o pepinieră de sălcii energetice – după modelul plopilor energetici, pepinieră care a fost înfiin­ţa­tă la noi în urmă cu câţiva ani şi care a înregistrat un succes deosebit. Circa 400 ha teren a fost achiziţionat pentru această cultură dar în perioada imediat următoare circa 80 ha vor fi pregătite intens înființarea culturii de sălcii energetice. Investiţia va genera și câteva noi locuri de muncă în zonă“ – a precizat primarul Ion Micurescu.
Conform prezentării proprii, Carmeuse este „lider în producerea varului, cu mai mult de 140 de ani de experienţă în extracţia şi prelucrarea calcarului cu conţinut ridicat de calciu şi a pietrei dolomitice în var (…). Carmeuse este prezentă în aproximativ 90 de locaţii în Europa de Vest (Italia, Belgia, Franţa şi Olanda), Europa Centrală şi de Est (Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, România şi Turcia) şi America de Nord (Statele Unite şi Canada) şi Africa (Gha­na)“.

Recomandările redacției