Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat, ieri, trei percheziții pe raza municipiului, la domiciliile a două femei de 40 și 45 de ani și al unui bărbat de 35 de ani.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad a făcut mai multe cercetări din care s-a stabilit faptul că timp de mai mulți ani, o femeie s-a ocupat cu cămătăria. Mai exact, în perioada 2016-2019, arădeanca de 40 de ani ar fi împrumutat unei femei suma de 70.000 de euro, primind apoi de la victimă, cu dobândă, suma de aproximativ 400.000 de euro, banii fiind virați într-un cont bancar.

La un moment dat, victima nu a mai putut să gireze bani în cont, lucru care i-a enervat pe cei ce trebuiau să primească sumele de bani din partea acesteia.  Pentru că femeia nu a mai reușit să plătească și alte sume considerate datorie și dobândă, persoanele în cauză au luat problema în propriile mâini și s-au dus să rezolve în felul lor. Așadar, ei au săvârșit mai multe acte de intimidare, amenințare și acte de constrângere. Ca să fie și mai credibili, ei au distrus fațada magazinului alimentar pe care îl deține victima.

Cele două femei și bărbatul au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezențați magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de cămătărie, șantaj și favorizarea infractorului.

Este de menționat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Recomandările redacției