Dincolo de implicațiile asupra clasamentului seriei a IV-a a Ligii a III-a și implicit a luptei pentru promovare, „ciocnirea” dintre UTA și Național Sebiș aduce față în față multe destine de fotbaliști, caractere, ce ar putea înclina balanța într-o parte sau alta în funcție trăiri, ambiții, orgolii. Miheț, Bier, Mardare, Apostol, Lazea, Roman, Bozian, Digbeu au un trecut în curtea echipei fanion a Aradului. „Duelul” de sâmbătă s-ar putea decide la mijlocul terenului, acolo unde Adrian Abrudean s-ar putea baza în întregime pe dorința de revanșă a trei dintre foștii „textiliști”.
lazeaLazea: „Avem atuul echipei neînvinse, presiunea e pe ei”
În vara anului trecut, Florin Lazea a demarat pregătirile cu UTA, dar nu au căzut la un acord asupra contractului. Sebișul a intrat repede pe fir și nu a regretat deloc alegerea. Mijlocașul de 21 de ani este punct fix în primul „unsprezece” al Naționalului, iar pe lângă sarcinile obișnuite, acelea de a recupera cât mai multe mingi, a și marcat trei goluri importante în campania de toamnă. „Ca și arădean și fotbalist care a crescut, practic, la UTA e normal să simt puțin altfel acest meci. Nu m-aș fi gândit că două echipe din Arad vor ajunge să se bată pentru o promovare din Liga a III-a în Liga a II-a, dar dacă astea sunt datele problemei, noi, ca jucători, trebuie să ne facem datoria pentru cluburile la care evoluăm. Eu sunt la Sebiș, mă simt foarte bine aici, am ajuns pe primul loc cu echipa după un tur foarte bun în care nu am pierdut niciun meci. De fapt, acesta este principalul nostru atu în partida de sâmbătă, invincibilitatea. Din această cauză, dar a și a faptului că sunt cu 4 puncte în spatele nostru, presiunea e pe UTA. Nu vom intra temători pe teren, dimpotrivă. Trebuie să avem și vom avea atitudine de lider, mai ales că în joc sunt trei puncte importante. Dacă batem sâmbătă, avem mari șanse să terminăm pe primul loc la vară”, a punctat Florin Lazea care a fost coleg la Gloria sau UTA cu actualii „textiliști”, Bodea, Suslak, Copil Filaret sau Chindriș.
Apostol: „Am dat totul la UTA într-o perioadă grea”
Printre fotbaliștii experimentați care pot face diferența sâmbătă se numără și Valentin Apostol. „Închizătorul” de 30 ani a jucat în „alb-roșu” în stagiunea 2009-2010, fiind transferat de Giovanni Catanzariti de la Minerul Lupeni. „Trebuie să recunosc că pentru prima oară m-am sințit fotbalist la UTA. Asta și datorită suporterilor, de la care am învățat adevăratul atașament pentru echipa lor, pentru culori. Pentru orașul Arad și actualul club, pe care personal nu-l identific cu UTA pentru care am jucat eu, e foarte bine că fanii sunt alături de echipă. Într-un fel, va conta și aportul lor sâmbătă, dar, până la urmă, meciul se va juca în teren, între noi, fotbaliștii. Nu cred că ne vor fluiera pe cei care am îmbrăcat tricoul alb-roșu cândva. În special eu am dat totul pentru UTA într-o perioadă grea, țin minte că am rămas neplătit vreo 5-6 luni și tot am jucat până la ultima fărâmă de energie. Dacă se va apela la mine, același lucru îl voi face și sâmbătă pentru Național Sebiș, un club serios, ce ne oferă toate condițiile de performanță și care merită să activeze într-o ligă superioară. Nu avem voie să pierdem, asta e sigur și cred că vom reuși căci am pregătit foarte bine acest meci în ultimele două săptămâni”, consideră Apostol.
dodo1Digbeu: „O sărbătoare a fotbalului, promovarea se joacă până în ultima etapă”
Unul dintre cei mai iubiți fotbaliști străini care au evoluat vreodată în „alb-roșu” va fi una dintre „armele” Sebișului sâmbătă, în derby-ul cu „Bătrâna Doamnă”. Dodo Digbeu a venit împrumut de la CFR Cluj în toamna anului 2010, marcând câteva goluri spectaculoase în acel sezon în Calea Aurel Vlaicu, remarcându-se totodată și la serviciu cu câteva pase decisive. Pentru asta, fotbalistul ivorian le-a intrat la inimă suporterilor „textiliști”, care s-au bucurat de revenirea sa în anul 2012, însă atunci mijlocașul de culoare nu a evoluat prea mult din cauza chestiunilor birocratice. Din vara anului 2013, Digbeu este fotablistul Sebișului, el fiind împrumutat pentru câteva luni la Concordia Chiajna. „Acest club a avut încredere în mine într-un moment greu, vreau să-I răsplătesc cum pot mai bine încrederea. Sâmbătă, meciul cu UTA îl văd ca pe o sărbătoare a fotbalului. Se întâlnesc două echipe bune, locul 1 și locul 2, în fața unor oameni cunoscători de fotbal și ai unor suporteri pătimași. Mi-a plăcut și mie să fiu aplaudat de galeria UTA-ei,  m-am simțit bine acolo, dar sunt profesionist și vreau să-mi fac treaba pentru echipa cu care am contract. Nu am ambiții, nu am orgolii, în sport nu ar trebui să existe decât dorința de fi mai bun decât adversarul, iar la finalul meciului să rămânem cu toți prieteni, să ne respectăm între noi”, a punctat „Dodo”, care la ultimul meci al „alb-albaștrilor”, cel de la Giarmata, a fost titular în avanposturi, alături de Bozian.
Călin Mnerie

Recomandările redacției