Programat a se realiza la ini­țiativa Consiliului Local al Comunei Bata – și aprobată anul trecut, când s-a prins și alocarea de bani pentru ea – drumul dintre Bacău de Mijloc și Bulci va prinde contur în aceste zile. Este vorba de un drum ce urmează traseul fostei căi ferate realizată de Mocioni, cândva la începutul secolului trecut.
Ion Micurescu, primarul comunei Bata preciza: „lucrările la acest drum au demarat în aceste zile. El urmează traseul fostei căi ferate cu ecartament îngust, realizată în secolul trecut de Mocioni. Comuniștii au dezafectat-o iar acum, pe terasamentul ei – care este mai înălțat decât te­renul din jur,  noi am hotărât să facem acest drum de 3 km ce va fi folosit și de agricultorii din zonă. Lucrările se fac din bugetul local“.
Stadiile realizării acestui obiectiv ni le-a enumerat viceprimarul Ladislau Heleport: „lucrarea nu e așa simplă deoarece vrem să fie una de durată. Mai întâi se deco­pertează de vegetație întregul traseu; se așterne apoi un strat de 20 cm de balast; se cilindrează totul cu un cilindru compactor; se depune al doilea strat de piatră: de data aceasta de 15 cm, conținând piatră spartă de la Cariera din Bata; se va face o a doua trecere de compactare pe întreg traseul drumului“.     (F.B.)

Recomandările redacției