După CS Beliu, viceliderul seriei a IV-a a Ligii a III-a a trecut la o prim-divizionară județeană de un alt calibru pentru a-și testa nivelul la care a ajuns în acest moment al pregătirii de iarnă. Miercuri, Șoimii Lipova s-a aflat față în față cu Unirea Sântana, formație ce a schimbat „macazul” la nivel de conducere și bancă tehnică.
A fost prima partidă în care pe margine, pentru Unirea, a stat Mihai Roșca, susținut de aproape de Cătălin Puia și Ovidiu Nadiu. Iar „roș-negrii” au avut o prestație destul de bună, au și condus la pauză, după golul lui Băd (pasă decisivă a lui Martin). Totuși, lipovanii au controlat mai mult meciul și, cu toate că au avut vântul de partea lor, au fost în dezavantaj la pauză.
Lucrurile au reintrat, oarecum, în normal după pauză. Și pe fondul schimbărilor din „garnitura” celor de la Sântana, lipovanii au întors meciul după autogolul lui Peia și execuția elegantă a lui Bicuschi, la o fază creată de Prună și Nagy. S-a terminat 2-1, „șoimii” câștigând la limită (1-0) și testul cu Beliu, sau mai precis cele 60 de minute disputate sâmbăta trecută.
Chiar și fără Grigore, Codoban și Hațegan (accidentați), lipovanii au putut alinia aproape două „garnituri” distincte. „Suntem încărcați fizic, ne-am mișcat destul de greu, nu avem rupere de ritm. Dar, chiar și așa, am controlat jocul, am avut și multe situații de poartă, sunt muțumit pentru momentul în care ne aflăm cu pregătirea”, a spus Flavius Sabău, antrenorul Lipovei.
Mihai Roșca a debutat în fața unui adversar greu pe banca Sântanei, dar tot răul spre bine. „Doar jucând împotriva unui adversar cu cota Lipovei îmi puteam da seama mai repede de unde plec cu această echipă. În general, sunt mulțumit de băieți, există destulă calitate la această echipă, dar, poate, am mai avea nevoie de unul-doi jucători, în special un atacant de careu. Meciul în sine a fost cursiv, deschis, cu destule ocazii de-o parte și de alta, doar vântul ne-a mai încurcat puțin”, a spus noul tehnician al celor de la Unirea.
În weekend, Lipova dă piept cu Frontiera Curtici, iar Sântana întâlnește Pecica.
Formații:
Lipova (repriza I): Iliescu (30 Pădure) – Polgar, Bercu, A. Popa, Filimon – Michel, Dobrean, M. Popa, D. Rusu – Banyoi, Sulea
Lipova (repriza a II-a): Pădure (60 Buta) – Nagy, Dolga, A. Popa, Stoin – Simion, Aslău, Prună, Șimăndan – Bicucschi, Sulea (60 Andrei Rus).
Sântana: Csurka – Savin, Pașca, Istin, Tomuț – Bodea, Turcuș – Martin, R. Popa, Parlapan – Băd. Au mai jucat: Fl. Rusu – C. Maghici, Paven, Peia, Gherghel, Stanciu, Marc, Olteanu, Moldovan.

Recomandările redacției