vingaBăieții de la Vinga au arătat tonici contra primei clasate a seriei A din Liga a V-a și au legat a doua victorie consecutivă din 2013. Bine dispuși în teren și cravașați în permanență de tandemul Cornel Nădăban – Călin Mariș, tinerii vingani au jucat cu foarte mult aplomb în fața mult mai experimentaților adversari, din rândurile cărora s-au distins veteranii Attila Moni, Cristi Sandu, dar și Micălăcean, fotbalist ofensiv care, nu cu mulți ani în urmă, uimea prin tehnica sa în echipa juniorilor UTA-ei.
Începutul de meci a fost condimentat de dialogurile dintre cele două bănci, antrenorii gazdelor fiind colegi la UTA old-boys cu cei ai vizitatorilor – Dacian Tuef și Dorel Toderaș.
În teren, pe măsură ce timpul a curs, gazdele au prins curaj, dar prezența în poarta celor din Sânpaul a fenomenalului Emil Szabo (face 54 de ani în vară!!!) le-a dat siguranță vizitatorilor.
Terenul greu și vântul puternic au îngreunat mult treaba fotbaliștilor, dar s-a jucat cât de frumos s-a putut, în condițiile date. Fiecare parte și-a trecut în cont câte o ocazie rarisimă, gazdele au rămas perplexe după doar cinci minute, când Topac a ratat cu poarta aproape goală din fața careului mic. Dincolo, la jumătatea reprizei, Gusti Linguraru, singurul fotbalist ce punctează la capitolul rutină din lotul Vingăi, a fost extraordinar respingând de două ori în aceeași fază petrecută în careul său mic.
Prestația amfitrionilor a primit și mai multă consistență după discuțiile petrecute în vestiar, apoi au căzut și golurile. Ambele au purtat semnătura lui Beniamin Timar, adus la Vinga chiar în săptămâna premergătoare meciului de unul din prietenii echipei, Adrian Alda. „Dubla” atacantului care a mai jucat la Banatul Sânicolau Mic s-a dovedit decisivă. Cei din Sânpaul au încercat să echilibreze, veteranul Dorel Toderaș a produs câteva momente de panică în suprafața de pedeapsă adversă, dar Linguraru și defensiva condusă de Diaconu (atacantul reprofilat fundaș central de Nădăban) s-au descurcat bine. Pe contre, vinganii au mai scăpat de câteva ori singuri cu Szabo, însă „Sucă” a fost pe fază. Gazdele s-au bucurat de o victorie frumoasă și, fair-play, și-au invitat adversarii la câte o porție din bogracs-ul preparat într-un ceaun chiar lângă vestiare.
„Avem o echipă frumoasă și tânără, care începe să joace. Se vede o schimbare în bine, sperăm să facem o surpriză frumoasă în acest retur. Am câștigat la Arad, cu Atletico, acum am învins acasă, pe un teren destul de greu, pe care copiii s-au mobilizat și au jucat destul de frumos. Mai trebuie lucrat și la imagine și la închegarea echipei, până la urmă, eu cred că lucrurile merg spre bine. Ne bucurăm că am câștigat în ziua Sărbătorilor Pascale catolice!”, a spus primarul Ioan Negrei, cel care, alături de fiul său Alin, au grijă de echipa din Vinga.
Vinga: Linguraru – Varga, Colompar, Diaconu, Zlatar, Coste, Niszter, Nicușor, Farcaș, Topac, Timar. Pe bancă: Mara, Drăgulescu, Halasz, Radu, Cuțitar.
Sînpaul: Szabo – L. Horvath, I. Măcinic, Tipel, M. Relea, Micălăcean, Sandu, Marinaș, D. Măcinic, Moni, I. Mihai. Pe bancă: Lupu, Toderaș, Mocuța, Mihalache, Tuef.
Arbitri: Sebastian Cojocaru – Florin Vesa, Cătălin Iova. Observatori: Gheorghe Sfăt, Corneliu Tiulea.

Recomandările redacției