Componenţii echipei naţionale de fotbal a României şi membrii staff-ului tehnic cât și jucătorii echipei naționale de tineret au primit rezultate negative la testarea COVID-19.
Naționala de tineret U21 va disputa, marți, un meci crucial, pentru calificarea la EURO U21, contra reprezentativei Danemarcei. De cealaltă parte, naționala „mare“ va disputa ultimul meci în Liga Naţiunilor, miercuri, de la ora 21:45, pe Stadionul Windsor Park din Belfast, împotriva selecţionatei Irlandei de Nord. Partida contează pentru clasamentul FIFA, care va determina urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CM 2022.
FRF a anunțat că naționala „mare” și cea de tineret sunt pregătite pentru partidele pe care le vor disputa în această săptămână, după ce rezultatele testelor, pentru noul coronavirus, efectuate de „tricolori”, au ieșit negative.
„Au sosit rezultatele testării oficiale COVID impusă de UEFA pentru desfășurarea partidei de miercuri cu Irlanda de Nord, testare efectuată ieri la Mogoșoaia de instituția medicală acreditată UEFA. Rezultate negative pentru toți tricolorii și membrii staff-ului! Astăzi decolăm spre Belfast cu un singur gând: VICTORIE!”, se arată în comunicatul emis de FRF.
Selecționaerul echipei naționale Mirel Rădoi i-a pus pe jar pe oficialii din Federație de fotbalului după ce a dat de înțeles că ar vrea să plece de la națională. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal Mihai Stoichiță este sigur că prima reprezentativă va fi condusă de Rădoi până în anul 2022.
„Sigur că va mai fi şi după meciul cu Irlanda de Nord. Sigur că vor mai primi oferte, aşa cum a primit oferte şi până acum. Din ce am discutat cu el, activitatea lui va fi la naţională. Probabil că are ofertă, nu ştiu (n.r. – de la U Craiova). Eu spun că va fi antrenorul echipei naţionale. Vezi fel şi fel de oameni care-l atacă. E cel mai bun răspuns în privinţa intereselor. Multe atacuri asupra lui sunt absurde. Când ataci fără să ai anumite motive întemeiate, chiar dacă e democraţie, când nu eşti obiectiv, nu ţii cont de realitatea fotbalului nostru, multe lucruri… Ar fi absurd să cred că omul te atacă fără un motiv anume. Interese există tot timpul. Asta e lumea în care trăim, pentru mine e normal ce se întâmplă. Asta e. Aduci argumente, alţii contraargumente şi vedem cine are dreptate”, a spus Mihai Stoichiță, pentru Telekom Sport.
 

Recomandările redacției