Austria intră în al doilea lockdown la nivel național

0
241
People with protective masks walk down a shopping street during the second lockdown as the coronavirus disease (COVID-19) outbreak continues in Vienna, Austria, November 13, 2020. REUTERS/Lisi Niesner

Austria va decreta o a doua carantină națională începând de marți, după ce numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus a crescut de 10 ori mai mult decât așteptările. Austria va rămâne în lockdown pe o perioadă de două săptămâni și jumătate, conform CNN.
Cancelarul Sebastian Kurz a anunțat noile măsuri în cadrul unei conferințe de presă la Viena, sâmbătă. Șeful executivului austriac a recunoscut că guvernul nu reușește să mai găsească sursa infecțiilor în contextul unei transmiteri comunitare accentuate.
Noile măsuri includ închiderea tuturor serviciilor non-esențiale, închiderea școlilor iar oamenii vor putea să își părăsească locuințele doar pentru motive specifice. Măsura de lockdown va rămâne activă până în data de 6 decembrie.
Cu o populație de aproximativ 9 mili­oane de locuitori, Austria a înregistrat în ultimele zile între 7.000 și 9.000 de cazuri noi zilnice de infectare cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.