După insuccesul de la Sfântu Gheorghe, trupa pregătită de Manuel Rodriguez şi Cristian Bondor nu s-a descurajat şi a reuşit, miercuri seară, una dintre cele mai bune prestaţii din acest sezon. FCC Baschet Arad s-a impus cu 77-66 în deplasarea de la Braşov, acolo unde, de exemplu, CSM Satu Mare pierduse şi trece pe poziţia secundă în clasamentul Ligii Naţionale.
Chiar dacă se anunţa un duel dificil, „galben-albastrele” au controlat autoritar partida cu Olimpia CSU, iar scorul final putea fi unul şi mai mare. Gazdele au început mai bine partida si au condus în primele minute, dar avea să fie un simplu foc de paie. Robinson a transformat o liberă şi a egalat situaţia (16-16, în minutul 8), pentru ca mai apoi tot americanca să o ducă pentru prima dată în avantaj pe FCC: 18-16.
Graţie unor sferturi doi şi trei aproape perfecte, în care în special ofensiva arădeană a fost la înâlţime, medaliata cu bronz a campionatului precedent s-a desprins decisiv pe tabelă. Ecartul de puncte a ajuns şi la plus 20, dar relaxarea din ultima parte a făcut ca FCC Baschet Arad să se impună doar la 11 lungimi distantă, scor 77-66.
Un succes important al sezonului pentru trupa arădeană, pe un teren unde vicecampioana României, CSM Satu Mare, a plecat învinsă. FCC a acumulat 14 puncte după finalul turului din grupa valorică A şi urcă pe locul doi în clasament. Trebuie spus, însă, că sătmărencele au două partide în minus față de arădence.
Etapa viitoare, „galben-albastrele continuă seria deplasărilor cu un joc pe terenul marii rivale din Târgovişte. Meciul e programat duminică, de la ora 18.
Olimpia CSU Braşov – FCC Baschet Arad 66-77
Pe sferturi: 19-20, 11-24, 14-19, 22-14.
Marcatoare:
Braşov: Angela 21 puncte, Pesovic 14, Voica 13, Zubac 13, Williams 4 şi Al Ash Hab 1.
Arad: Webb 27 puncte, Robinson 15, Ardelean 10, Fodor 9, Karakasevic 6, Neagu 3, Pop 2, Ciotir 2, Akathiotou 2 şi Bartok 1.

Recomandările redacției