Estetica rutieră uşurează administra­ţia judeţeană de peste 240.000 de lei. Consiliul Judeţean Arad a scos la licitaţie un contract pentru asigurarea lucrărilor de acest tip, pe drumurile din judeţ.
Pentru acest an, întreţinerea acostamentelor – părţile laterale carosabilului ar putea costa CJA 241.807 lei, fără TVA. În documentaţia de licitaţie se arată că, pe trei ani de zile – 2013, 2014 şi 2015, lucrările de estetică rutieră vor scoate din bugetul administraţiei aproape 800.500 de lei. Ofertele pentru contractarea acestor lucrări pot fi depuse până pe data de 8 a lunii viitoare.
De reamintit că, Consiliul Judeţean are în plan ca pe mai multe drumuri din judeţ, să fie plantate sălcii energetice, pentru protecţia drumurilor în timpul sezonului rece. Sălciile ce ar urma să aibă şi un aspect estetic bun costă aproximativ 600.000 de lei. Reprezentanţii administraţiei spun însă că, după modelul deja adoptat în alte ţări, sălciile vor aduce şi profit. Lemnul de salcie se mărunţeşte, apoi ru­meguşul se transformă în peleţi. Recoltată, salcia va aduce o producţie 30-40 de tone de biomasă, pe hectar, iar o tonă se vinde cu aproximativ 50 de euro. Sălciile pot fi însă recoltate după aproximativ trei ani de zile.

Recomandările redacției