frontiera

Poliţiştii de frontieră de la S.P.F. Nădlac au depistat un bărbat, care conducea un autoturism marca Opel Zafira, pentru care a prezentat la control documente false.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat Petre M., în vârstă de 35 de ani, din judeţul  Argeş, conducând un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia controlului de frontieră, persoanei respective i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi cele ale  autoturismului. Bărbatul a prezentat pentru autoturismul în cauză, două certificate de înmatriculare, emise de autorităţile bulgare.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că aceste documente nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total, motiv pentru care au fost demarcate cercetările.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean din judeţul Argeş, contra sumei de 3.000 de euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că documentele sunt false.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză actele de urmărire penală pentru infracţiunea de uz de fals.

Recomandările redacției