Un tânăr care se afla la volanul unei autoutilitare căutată în Franța, s-a prezentat la controlul de la frontieră. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak au descoperit o autoutilitară marca Volkswagen Transporter, în valoare de 15.000 de Euro, care era căutată de autorităţile din Franţa.

Luni seară, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român S.D., în vârstă de 32 de ani, conducând autoutilitara marca Volkswagen Transporter, înmatriculată în Franţa, an de fabricaţie 2019.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice, s-a constatat faptul că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Franţa.

Cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că a achiziţionat autoutilitara în sistem leasing de la o societate comercială din Franţa, iar din cauza unor probleme financiare nu a mai reuşit să îşi achite ratele.

Mijlocul de transport, în valoare de 15.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Recomandările redacției