De o săptămână, respectiv două, a avut nevoie Laszlo Balint să-și dea seama că Bogdan Botea și Dennis Andrei Crăciun nu merită să facă parte din lotul UTA-ei pentru noul sezon. La finalul testului cu Progresul Pecica, „principalul” utist a anunțat despărțirea de cei doi fotbaliști, în timp ce Marius Șimăndan rămâne încă sub observație, dar: „Nici el nu este încă la nivelul dorit de noi”, au fost cuvintele lui Balint.
Dar, tânărul „principal” a insistat pe lângă conducerea clubului și pentru înlocuirea lui Stephane Coulibally, iar demersurile par să fi avut sorți de izbândă. „Chiar luni ajunge un mijlocaș central, brazilian cu cetățenie italiană, cu care s-a tot discutat în ultima perioadă. E un «închizător» de calitate, dar sperăm să reușim să aducem și un jucător în compartimentul ofensiv, tot un străin cu care negociem de ceva vreme. Sunt niște criterii financiare delicate, noi încercăm să păstrăm un echilibru, încercăm să ne încadrăm în anumite plafoane, iar din acest motiv nu este ușor să aduci străini de calitate în Liga a II-a. Dar, trebuie să mai ținem cont de un aspect și anume acela că jucătorii care ajung târziu au niște decalaje. Nu sunt la același nivel cu restul lotului și din acest motiv dorim să ne completăm cât mai repede lotul”, a mai punctat Laszlo Balint.
De altfel, antrenorul utist s-a întreținut minute bune după încheierea amicalului cu Pecica cu Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA și, probabil, până duminică, ziua în care echipa pleacă în cantonamentul din Slovenia, lotul arădenilor va fi 100% complet.

Recomandările redacției