banglCea mai veche echipă arădeană de fotbal încă în viață și-a încheiat vacanța. Leontin Pința a sunat adunarea luni după-amiază, pe arena „Romtelecom”, având lotul aproape complet. Se știe prea bine că portarul Bujor și fundașul Manea se pregătesc cu Dinamo, fără ca vreunul dintre ei să aibă certitudinea că vor rămâne sub comanda lui Țălnar.
Până una alta, tehnicanul Gloriei și-a luat măsuri și i-a reprimit cu brațele deschise pe goal-keeperul Radu Brade (în tur la Șiria) și Claudiu Ban. Tânărul fundaș, care poate evolua la fel de bine și ca mijlocaș de închidere, o lasă pe CS Vladimirescu și asta pentru că șefii divizionarei a treia nu au achitat toate ratele conform înțelegerii din vară.  Tot la capitolul noutăți poate fi trecut și atacantul de 17 ani de la UTA, Denis Băbuță, Pința pregătind o variantă de înlocuire a lui Roman Eșanu, care e în vederile inclusiv a unui club de Liga 1.  Mai sus ar fi putut merge și Radu Dubeșetean, însă talentatul fundaș a refuzat să meargă lângă Dan Oprescu, la FC Olt. „Personal, mă bucur că a decis să rămână cu noi, e un fotbalist foarte important la Gloria. Are tot viitorul în față, vor mai veni și alte oferte pe adresa sa, poate chiar mai bune”, a spus Pința despre căpitanul său.
Până la finalul lunii, „galben-albaștrii” vor efectua câte un antrenament pe zi, pentru ca de pe 31 ianuarie să se intre un semi-cantonament pe plan local. „Ne vom pregăti de două pe zi pe arena Telecom, dar și în sala de forță. Urmează și cinci partide amicale cu adversari agreați de noi”, a menționat „principalul” Gloriei, care mai spune că echipa sa se va bate până la capăt pentru câștigarea camnpionatului. „Ineul are ca obiectiv doar locul întâi, noi locurile 1-3, dar asta nu înseamnă că verdictul terenului va corespunde cu aspirațiile fiecăruia”, a concluzionat Pința.

Recomandările redacției