Valoarea Monzo, bancă digitală britanică, este estimată să ajungă la 1,5 miliarde de dolari, ca urmare a atragerii unei finanţări de 150 milioane de dolari, care va fi anunţată până la finele acestui an, potrivit Mediafax.
Runda de finanţare include investitori importanţi precum Accel Partners, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii globale destinate tehnologiei, cu sediul în Silicon Valley. Ca urmare a acestei investiţii, Monzo va ajunge la o valoare de aproape de patru ori mai mare decât cea de 356 de milioane de dolari din noiembrie 2017, când a făcut precedenta rundă de finanţare.
Banca digitală intenţionează să acorde credite, reprezentând 5-10% din depozitele atrase, depozite care aproape toate sunt asigurate în prezent la Banca Angliei.
Monzo este una dintre numeroasele bănci digitale europene care şi-a obţinut, recent, licenţa bancară, alături de Starling şi Atom din Marea Britanie, Klarna din Suedia şi N26 din Germania. A apărut în 2015, primul produs fiind un card pre-pay, iar, începând de anul trecut, permite deschiderea de conturi curente complete, după ce şi-a obţinut licenţa bancară, ceea ce înseamnă că depozitele de până la 85.000 de lire sterline sunt asigurate de sistemul de compensare a serviciilor financiare din Marea Britanie, dar nu percepe comisioane anuale.
Monzo atrage lunar 18.000 de clienţi, având deja aproximativ 870.000, în trei ani de la începerea activităţii, iar ţinta este de a ajunge la 4 milioane, în următorii ani, potrivit CEO-ului, Tom Blomfield. O cincime dintre clienţii săi îşi încasează salariile prin conturile Monzo, iar peste 45% depun, lunar, în conturi cel puţin 500 de lire sterline.

Recomandările redacției