Solicitările înaintate Consiliului Județean, din partea comunelor Hășmaș, Păuliș și Zădăreni de repartizare a unor sume alocate de Consiliul Județean spre alte obiective de investiții au primit undă verde. Aceste sume au fost repartizate din bugetul Consiliului Județean, sursa fiind cota de 7,5% din impozitul pe venit.

„Primăriile cunosc cel mai bine ce investiții sunt cele mai importante în localitățile pe care le administrează, oportunitatea de a realoca sumele distribuite de Consiliul Județean spre alte obiective. Noi răspundem cererilor venite din teritoriu cu convingerea că acești bani ajung acolo unde e cea mai mare nevoie de ei. Această flexibilitate a Consiliului Județean subliniază, de fapt, colaborarea foarte bună cu administrațiile locale, rezultatul concret regăsindu-se în satisfacerea nevoilor oamenilor”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Primăria Hășmaș a cerut realocarea unei sume de 200.000 de lei, comuna Zădăreni, 135.000 de lei și primăria Păuliș, 2.300 lei. Banii vor fi folosiți pentru reparații la școli și lucrări în infrastructura locală.

Recomandările redacției