baniComisarii Gărzii Financiare au dez­legat misterul valizei pline cu bani descoperite în trenul rapid care circula pe ruta Bucureşti-Viena şi care s-a oprit pentru controlul documentelor la Curtici. Anchetatorii spun că cel mai probabil, banii găsiţi frumos pregătiţi pe fişicuri în bagajul unei femei provin din vânzarea în centrele comerciale din Bucureşti a produselor fabricate în China. Nu s-a putut totuşi stabili cine este cetăţeanul de origine chineză care a dat bagajul femeii. Cert este că acesta s-a ales cu o pagubă consistentă.
„În mod evident, banii găsiţi în valiză şi nedeclaraţi provin din afaceri ilicite, iar proprietarul cel mai probabil se sustrage de la plata taxelor către stat. Din această cau­ză, banii au fost confiscaţi, iar în 48 de ore vor fi schimbaţi în lei şi vor ajunge la bugetul de stat, la Trezoreria Arad”, a declarat inspector Marius Băltăreţu, din cadrul Gărzii Financiare Arad.
Astfel de cazuri în care bani proveniţi din afaceri ilicite sunt găsiţi în sumă atât de mare asupra unor persoane sunt rare. La frontieră, controlul se face prin sondaj, astfel că şansele de a depista cazurile de acest gen sunt scăzute.

Recomandările redacției