braconaj
Poliţiştii Serviciul A.E.S.P au depistat, ieri, trei persoane bănuite de braconaj cinegetic
Angajaţii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, de la Poliţia oraşului Pecica şi Sectia nr. 1 au identificat în trafic, pe DN 7, pe tronsonul Arad-Pecica, un autoturism marca VW Golf condus de către Mihai T. şi în care se mai aflau Valentin C. şi Marius D., la controlul efectuat depistând în portbagajul autoturismului aproximativ 40-45 kg carne în blană, care ar putea fi de cerb.
“În cadrul cercetărilor efectuate, în apropierea localităţii Semlac, pe fondul de vânatoare nr. 5, gestionat de către O.S. Iuliu Moldovan – Arad, a fost găsită moartă, prezentând urme de împuşcare, o femelă din specia cerb comun (ciută), tranşată şi jupuită parţial. S-a stabilit de asemenea că unul din cei trei bărbaţi este vânător autorizat şi deţinător autorizat de arme şi muniţii de vânătoare”, preciza comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Autoturismul a fost indisponibilizat, iar armele şi muniţia au fost ridicate în vederea cercetărilor.
Celor în cauză li s-a întocmit dosar de cercetare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi munitiilor şi uz de armă letală fără drept.

Recomandările redacției