Preşedintele Barack Obama a anunţat miercuri concedierea şefului interimar al fiscului american, consecinţă a scandalului anchetelor pe criterii politice demarate de IRS (Internal Revenue Service, administraţia fiscală din SUA) împotriva grupurilor politice conservatoare, notează AFP.

Liderul administraţiei de la Washington a făcut cunoscut miercuri seară, la Casa Albă, într-o scurtă intervenţie, că secretarul Trezoreriei, Jack Lew, a cerut şi obţinut demisia directorului interimar al IRS, Steven Miller.

‘Am trecut în revistă raportul (inspectorului) de la Departamentul Trezoreriei, iar acţiunile scoase în evidenţă sunt de neiertat. De neiertat, iar cetăţenii americani au dreptul să fie furioşi. Eu sunt furios. Nu voi tolera acest tip de comportament în cadrul unei administraţii, oricare ar fi aceasta, în special la IRS’, a declarat Obama.

‘IRS trebuie să funcţioneze cu o integritate absolută’, a insistat el.

‘Cei vinovaţi vor da socoteală (…) Astăzi /miercuri/, secretarul Lew a luat o primă măsură cerând şi obţinând demisia directorului interimar al IRS’, a continuat preşedintele.

‘Vom pune în aplicare noi măsuri de siguranţă pentru a ne asigura că acest tip de comportament nu se va mai repeta niciodată’, a adăugat el şi a promis să ‘coopereze cu Congresul’ în anchetele pe această temă.

 

Sursa: Agerpres International

Recomandările redacției