OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn număr de nouă bărbaţi din cadrul Penitenciarului Arad au participat, ieri, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Arad. Persoanele se află în custodia Penitenciarului, însă sunt repartizate în regimul de executare deschis şi sunt în perioada preeliberatorie.
Această acţiune vizează facilitarea legăturii dintre persoanele private de libertate identificate cu nevoi de angajare şi furnizorii publici sau privaţi de servicii de ocupare, respectiv includerea acestora în evidenţa angajatorilor participanţi şi potenţiala angajare în cadrul unei firme sau societăţi participante la bursă, după liberarea din penitenciar.
„Cu această ocazie, persoanele private de libertate, categorie defavorizată pe piaţa muncii, vor avea oportunitatea de a obţine informaţii directe cu privire la cererea şi oferta locurilor de pe piaţa muncii, precum şi de a exersa deprinderi de căutare şi obţinere a unui loc de muncă. De asemenea, acţiunea va crea posibilitatea prezentării măsurilor destinate stimulării ocupării forţei de muncă de care pot beneficia gratuit, prin intermediul serviciului public de ocupare a forţei de muncă“, ne-a declarat Eduard Magold, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.
Iniţiativa se înscrie în strategia de reintegrare socială a Penitenciarului Arad, şi are ca obiectiv crearea unui liant între persoanele încarcerate ce urmează a fi liberate şi realităţile socio-economice actuale ale ofertelor privind forţa de muncă.

Recomandările redacției