cuplu_homogamieMulţi ar putea crede că este o glumă, dar, de fapt este rezultatul unui studiu care se vrea a fi serios. Bărbaţii sunt mai atraşi de femeile care seamănă cu ei – prin prisma culorii ochilor, a părului, dar şi a altor trăsături.

Cercetătorii de la Institutul de Ştiinţe ale Evoluţiei din Montpellier au avut o abordare diferită faţă de cei care au efectuat studii pe această temă până acum, interesându-se de această dată de caracteristici care nu prezentau niciun avantaj evident din punctul de vedere al selecţiei genetice, precum culoarea ochilor, grosimea buzelor şi a genelor.

Prima este ipoteza despre homogamie, un fenomen observat la numeroase specii de animale, care face ca anumiţi indivizi să aibă uneori tendinţa de a alege partenere care le sunt apropiate din punct de vedere genetic – altfel spus, care le seamănă.

Specialiştii au cerut mai întâi unui număr de 100 de bărbaţi să aleagă din mai multe fotografii care prezentau chipuri feminine pe acelea pe care le considerau atrăgătoare. Rezultatele au arătat faptul că bărbaţii aleg de preferinţă chipurile cu care ei au în comun anumite trăsături fizice.

Analizând apoi fotografiile mai multor cupluri stabile, rezultatele au arătat şi în acest caz faptul că partenerii de cuplu au mai multe trăsături faciale în comun decât doi indivizi luaţi la întâmplare din populaţia totală.

Sursa: Libertatea.ro

Recomandările redacției