Deși lucrările în Centrul Aradului par să se fi încheiat, după luni întregi de disconfort și nervi în trafic, iată că nepăsarea și durutul în cot lovesc din nou, și mai ales, în plin Centrul Aradului, unde s-ar zice că autorităților le „pasă” de cum decurg lucrurile, pentru imaginea lor și nu pentru că ar fi realmente preocupați de bunul mers al lucrurilor. Însă iată că ne-am înșelat din nou. Dar să revenim la ce s-a întâmplat joi la amiază pe strada Gheorghe Barițiu. Din cauza unor lucrări efectuate între Centrul Județean Cultural și intersecția cu strada Mețianu, strada a fost blocată… complet. Însă muncitorii nu s-au sinchisit să pună vreo baliză sau vreun semn, la accesul pe stradă dinspre Piața Avram Iancu.

Astfel că mai mulți șoferi au intrat pe stradă (cu un singur sens!), ca mai apoi, după vreo 500 de metri să constate că nu pot înainta. Explicația „responsabilului”: „-Pai noi am pus semn, dar a venit un șofer și l-a mutat din drum. – Când ați văzut că l-a mutat, de ce nu l-ați dus înapoi? – Nu e treaba mea.” Noi ne tot întrebăm a cui „treabă” este dacă nu a celor care execută lucrările. Interesant este unde a fost plasată baliza de „acces interzis” – nu a fost plasată la accesul pe stradă din Piața Avram Iancu, ci la o răscruce cu un drum extrem de îngust și care duce în Alfa. E chiar justificat faptul că șoferul a mutat baliza din drum, pentru că drumul blocat nu a fost semnalizat la accesul pe stradă.

În concluzie, vreo șapte șoferi au fost nevoiți să își abandoneze mașina aprope de Centrul Cultural, pe Gheorghe Barițiu, pentru că nu puteau nici înainta, nici da înapoi. Deși nu ne imaginam că acest lucru se poate întâmpla în secolul XXI, într-un oraș european, Aradul nu încetează niciodată să ne suprindă.

 

Recomandările redacției