noroiSituaţie tensionată şi probleme ce par fără de rezolvare pe o stradă din oraş. Locatarii unui bloc din municipiu nu mai ştiu ce ar putea întreprinde pentru ca Primăria să îşi întoarcă faţa şi către strada lor, lăsată pradă uitării şi noroaielor de câteva luni de zile, când lucrările de reabilitare la  reţeaua de canalizare au fost sistate.
Noroaiele continuă să invadeze zona din spatele blocului V3 de pe strada 6 Vânători, iar umezeala care se infiltrează la baza imobilului respectiv îi îngrijorează din ce în ce mai mult pe locatari. Muncitorii nu au mai revenit pe strada lor pentru a remedia situaţia, iar oamenii se tem că noroiul şi umezeala care afectează structura de rezistenţă a blocului vor rămâne acolo pentru totdeauna. Nu îşi doresc ca strada să le fie asfaltată, ar vrea însă ca Primăria să mai aducă nişte pietriş, iar apa murdară care se infiltrează în clădire să dispară. Primăria se scuză: lucrarea de reabilitare a canalizării de pe strada 6 Vânători nu este a municipalităţii. Acest lucru nu l-a împiedicat, însă, pe edilul-şef să folosească mega-proiectul de reabilitare de pe mai multe străzi din municipiu în deja uitata campanie electorală. Mai mult decât atât, cu o zi îna­inte de alegerile parlamentare, trei camioane de pietriş au fost aduse în zonă de municipalitate, însă strict în zona grădiniţei ce urma să servească a doua zi drept secţie de votare.
Nu au fost primiţi în audienţă la Primărie
Chiar dacă nu mai cred demult în minuni, locatarii blocului V3 nu au renunţat la luptă. O sesizare a asociaţiei de proprietari a fost înregistrată pe adresa Primăriei pe data de 14 ia­nuarie. „Am fost la Primărie, în numele asociaţiei, în speranţa că voi fi primită în audienţă de primar. Mi s-a spus că nu pot intra în audienţă, dar motivul pentru care nu am fost lăsată să discut cu primarul despre problemele noastre nu mi-a fost comunicat. Apoi, am fost trimisă la camera 5 unde am primit un număr de înregistrare. Nu ştiu dacă vom primi vreodată şi un răspuns, sau dacă Primăria va lua măsuri. Tot ce dorim este să scăpăm de apa care se infiltrează în sutrctura de rezistenţă a blocului şi de noroaie”, explică una dintre locatarele scării D a blocului V3. „Nu demult a fost primarul pe aici din nou. Ne-a informat că strada nu poate fi asfaltată până când nu se încep lucrările la noul mall. Spunea dânsul că nivelul străzii va fi modificat atunci, în funcţie de nivelul de la mall. Noi nu vrem asfaltare. Vrem numai să se mai aducă piatră, ca să nu ne afundăm în noroi şi vrem să se găsească o soluţie pentru ca apa să nu se mai infiltreze în fundaţia blocului”, e de părere un alt locatar.
Coincidenţele se ţin lanţ
La începutul lunii decembrie a anului trecut, locatarii de pe strada 6 Vânători avertizau asupra pericolului din vecinătatea blocului lor. De atunci, doar cele trei maşini de pietriş din partea Primăriei au poposit pe stradă, iar şanţul ce degaja mirosuri pestilenţiale lăsat des­chis de muncitori încă din toamna anului trecut a fost acoperit de ochii lumii. Interesant de menţionat e că echipa care s-a ocupat, în decembrie, de ascunsul mizeriei sub preş în cazul şanţului dintre blocuri este una şi aceeaşi cu compania care subcontractase, în cursul lunii iunie 2012, pentru ca mai apoi să abandoneze lucrarea de reabilitare a reţelei de canalizare. Este vorba despre o firmă-fantomă ce îi aparţine lui Florin Paşca, vecinul de duplex al primarului.

Recomandările redacției