Disperarea celor care vor cu orice preț să pună capăt actualei guvernări a ajuns la cote maxime. Se fac tot felul de manevre murdare pentru ca pe sfârșit de an Iohannis să aibă guvernul său, condus de la Bruxelles și Berlin, S-a încercat pe toate căile momirea lui Tăriceanu, însă acesta a rezistat cu încăpățânare, iar dacă au văzut că așa nu au șanse de succes, adversarii săi au început un asalt menit să-l discrediteze. Se afirmă nici mai mult nici mai puțin decât că însuși Tăriceanu ar fi stat la baza încheierii protocoalelor secrete ale justiției cu SRI. Citesc stupefiat, pe un site, un articol, nici nu contează cine l-a scris, cu un titlu absolut aiuritor: „Urmează partidul lui Călin Popescu Tăriceanu? ALDE european a exclus formațiunea lui Carles Puigdemont, PdeCAT”. Dumnezeule mare, cum poți să compari un partid european cu un partiduleț separatist din Spania, ajuns, nu se știe cum, într-o familie politică europeană? Nebunia este totală: „Deputatul USR, Cristian
Ghinea, a vorbit despre o posibilă excludere a ALDE România din grupul european din care face parte, la propunerea unui partid spaniol, Ciudanos, lucru contrazis însă de Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE”, zice același site. Deputatul USR care a lansat zvonul a folosit o declarație atribuită șefului departamentului de comunicare al ALDE european, Didrik de Schaetzen, care ar fi spus că „subiectul excluderii ALDE România din grupul european va fi abordat la Consiliul ALDE Europa din 9 noiembrie de la Madrid, cererea fiind formulată de un politician austriac în luna august”. De fapt, nu va fi luată în discuție excluderea sau neexcluderea ALDE România, ci solicitarea acelui politician austriac.
Aoleu, iar Austria? Aceeași Austrie care după revoluție încoace a căpușat România, a acaparat sectoare vitale ale economiei, făcând din România o vacă de muls ? Aceeași Austrie care, prin celebra Schweighofer, distruge pădurile României, avându-l susținător pe însuși prezidentul Merklaus, pre numele lui Klaus Iohannis Werner, petrecărețul de concedii fără sfârșit? Nu știu dacă Tăriceanu va rezista asaltului sau va ceda la șantaj, provocând, la moțiunea de cenzură, căderea Guvernului sau dacă va decide ieșirea de la guvernare chiar înainte de moțiune. ALDE este într-o situație destul de delicată, dacă rămâne la guvernare îi va fi tot mai greu să reziste la presiunile opoziției și cercurilor europene interesate să stopeze mersul reformelor din justiție. Dacă iese de la guvernare, acestea vor fi iremediabil compromise, iar puterea care se va instala va începe cu sârg să pună în practică ce­rințele lui Iohannis privind luarea de la capăt a procesului legislativ, pe principiul consacrat „să se revizuiască, accept, dar să nu se schimbe nimic”. Din punct de vedere electoral, ALDE va continua să crească și dacă nu iese de la guvernare, cu condiția să se delimiteze de „balastul” strecurat în legile justiției de către diverse personaje influente din PSD, interesate în promovarea unor portițe. De asemenea, în perspectiva următoarelor alegeri ALDE ar crește și dacă ar ieși de la guvernare, dar, așa cum spuneam, aceasta ar însemna stoparea reformelor. Pentru cât timp, doar Dumnezeu știe.

Recomandările redacției