utaorosaDată fiind reunirea tardivă în vederea pregătirii pentru retur și problemele care au măcinat clubul UTA până acum două sătămâni, Adrian Falub se va mulțumi cu șase partide de verificare înainte de primul meci pe puncte al anului. Întâmplarea face ca la finalul săptămânii viitoare să se dispute – poate – cea mai importantă confruntare din 2013 pentru fanii „textiliști”, derby-ul Vestului cu ACS Poli, iar stafful tehnic al arădenilor și-a propus să facă o ultimă repetiție cu una dintre formațiile cu pretenții din cealaltă serie a Ligii a II-a.
Despre meciul cu Botoșani se vorbește și în cheia prezentării noilor achi­ziții, care, cel puțin deocamdată sunt în număr de patru. Fundașul francez Pellet, mijlocașul ghanez Godfred și atacanții Adrian Voiculeț și Cristian Monac sunt singurele nume certe noi față de turul campionatului, în timp ce portarul Matijas și atacantul Dosso sunt încă în probe. Totodată, nu este exclus ca astăzi, până la ora jocului, să mai apară cel puțin unul – doi jucători noi, atâta timp cât Adrian Falub își mai dorește la echipă un portar, o extremă dreapta și un atacant de careu peste ceea ce are acum în lot.
Tehnicianul „alb-roșiilor” nu dorește să vorbească despre amicalul cu FC Botoșani ca despre o ultimă repetiție pentru vizita rivalilor de pe Bega, deși este clar că va primi semnale concrete  după acest meci din partea echipei sale. „Este o partidă împotriva unei echipe bune, de nivelul nostru sau chiar peste, care ne va spune la ce nivel suntem cu pregătirea. Și ca la precedentul meci amical, îmi doresc să facem un antrenament bun și să nu avem accidentări. Rezultatul contează mai puțin”, ne-a mărturisit Adrian Falub. În schimb, pe omologul său, Cristi Popovici, scorul îl interesează puțin mai mult. „Nu am câștigat până acum în amicalele din Vest, o victorie face întotdeauna bine pentru moralul fotbaliștilor. Să vedem dacă vom și putea să câștigăm, o să rulez tot lotul în așa fel încât să gestionăm bine această săptămână cu patru amicale consecutive”, ne-a mărturisit antrenorul Botoșaniului.
Față de întrecerea câștigată clar (5-0) cu Oroshaza, pe gazon pentru „alb-roșii” sunt așteptați să apară Amadio, Matei și mai ales Voiculeț, deși atacantul a avut ceva probleme medicale în această săptămână. Probabil, câteva minute va bifa și Adolfo Godfred, mijlocașul împrumutat de la CFR Cluj, care a disputant în tricoul Parmei turneul de la Viareggio. Partida dintre UTA și FC Botoșani va începe astăzi, la ora 13, pe arena „Motorul” din Aradul Nou.

Recomandările redacției