martiangioAdrian Marțian și-a lăsat puțin aface­rile deoparte sau mai bine spus se concentrează pe cea care o implică și pe UTA, astfel că a rămas în orașul nostru și, împreună cu „oficialii” arădeni, începe să pună lucrurile în ordine. Fiindcă la această dată mai sunt destule probleme de rezolvat în Calea Aurel Vlaicu, s-au pus pe foaie câteva priorități, dintre care una a și fost bifată. Restul ar trebui să fie și ele rezolvate până la finalul acestei săptămâmi, în așa fel încât echipa arădeană să intre în liniște pe ultima sută de metri a pregătirii primului meci pe puncte, adică sosirea în Calea Aurel Vlaicu a rivalilor de la Poli Timi­șoara.
A dispărut riscul depunctării
După cum vă spuneam, una dintre problemele arzătoare au și fost rezolvate. Adrian Marțian a dat primii bani pentru „Bătrâna Doamnă”, care, de fapt, au luat drumul contului lui Florin Hidișan. „I-am dat toți banii lui Hidișan încă de miercuri dimineață. Nu mai există riscul depunctării”, a confirmat Giovanni Catanzariti, președintele grupării „textiliste”. Pentru a nu se trezi că e din nou citată la Comisia pentru Statutul Jucătorului, conducerea grupării arădene mai trebui să achite și alte datorii către foști jucători, ca Bucur, Calvin, Galanis sau lui Mădălin Smaranda, care încă nu s-a despărțit oficial de club, dar a fost scos din lot de Adrian Falub.
Se pregătesc statele de plată pentru fotbaliști
O altă prioritate pentru Adrian Marțian și Giovanni Catanzarit o reprezintă achitarea unei părți a restanțelor financiare către fotbaliști, antrenori și restul angajaților clubului. „Lucrăm și la asta”, a confirmat Catanzariti. În mod normal, „alb-roșii” ar trebui să încaseze două salarii restante până la finalul săptămânii, iar restul până la ora meciului cu Poli. „E foarte important să avem grijă de fotbaliștii care sunt sub contract cu clubul și pe care ne bazăm și în retur. Mai sunt trei săptămâni de pregătire și avem nevoie de jucători mulțumiți, care să dea totul la antrenamente și jocurile de pregătire”, a precizat antrenorul Adrian Falub.
Încă trei amicale, unul împotriva lui FC Botoșani
O altă etapă importantă de parcurs până la debutul returului este plecarea echipei într-un stagiu de pregătire centra­lizat. Fiind foarte târziu, utiștii au renunțat la ideea de a mai zbura în Antalya, așa că se va opta pentru un cantonament în Ungaria. Inițial, s-a discutat despre varianta Debrecen, însă, din lipsa partenerilor pentru meciurile amicale, se studiază posibili­tatea unui stagiu la Gyula. „Ar fi bine dacă am putea pleca în Ungaria sâmbătă. Este foarte important să stăm împreună, să avem condiții bune de pregătire, alimentație, vitaminizare, lucruri ce ne-au cam lipsit în ultimele săptămâni. Apoi, din punctul meu de vedere, aș dori să mai jucăm măcar trei partide amicale cu adversari buni. Una am fixat-o deja. O vom găzdui la Arad pe FC Botoșani vinerea viitoare”, ne-a mărturisit Falub. Probabil, arădenii vor mai disputa un meci de verificare și la finalul acestei săptămâni.
Întăriri între buturi și în avanposturi
Încă de la finalul turului, odată cu renunțarea la cei 12 fotbaliști care au făcut parte din lotul pentru turul campionatului, Adrian Falub spunea că echipa are nevoie de achiziții în poartă și atac. Problema este că lucrurile trebuie grăbite puțin, atâta timp cât jucători ce aparțin de alte cluburi nu mai pot fi transferați sau împrumutați decât până luni, 25 februarie. „Nu prea avem pe lista de achiziții fotbaliști din această categorie, ci mai mult dintre cei liberi de contract. Cert este că mai avem neapărat nevoie de unul-doi portari și doi atacanți. În rest, cred că suntem acoperiți pe toate posturile”, a explicat tehnicianul „textiliștilor”.
Voiculeț are pretenții exagerate, Pellet și Matjas – sub semnul întrebării
voicUTA și antrenorii ei are nevoie de Adrian Voiculeț și atacantul ar avea nevoie (din nou) de UTA. Fostul golgheter al ligii secunde în tricoul „alb-roșu” se prezintă bine la pregătire și jocurile de verificare doar că, la prima strigare, a cerut prea mulți bani pentru semnarea unui contract de joc. „Poate nu e treaba mea de antrenor să mă bag, dar nu cred că clubul își permite să satisfacă pretențiile financiare ale lui Voiculeț. Eu mi l-aș dori la echipă, dar mai trebuie să lase de la el dacă vrea cu adevărat să joace la clubul la care a dat cel mai bun randament din cariera sa. Mingea e în terenul lui Voiculeț acum”, a precizat Adrian Falub, care îl mai dorește în lot și pe tânărul Cristian Monac. „E tânăr, ta­lentat și arădean, vrem să-l ținem cu noi”, a spus „principalul” utiștilor despre fostul atacant al lui Rimini. Apoi, trebuie aflate și pretențiile financiare ale lui Pellet, francezul de bandă dreaptă sosit pe „filiera Joița”, iar pe portarul Jonathan Matijas trebuie să-l evalueze un specialist. Cum Dan Țapoș nu a mai dat niciun semn de viață, așteptând telefonul utiștilor, e greu de anticipat ce se va întâmpla în cazul antrenorului cu portarii. Cel mai probabil, la mijlocașii ofensivi Tabillon și Alex Neagu (care e din nou accidentat) se va renunța.

Recomandările redacției