DSC06931

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, miercuri în Săptămâna Floriilor, toți cei opt preoți din cadrul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului s-au întâlnit la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice din cadrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară a Primăriei Arad. Pentru cei 150 de vârstnici găzduiți aici, s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului.

Pentru acești robi ai lui Dumnezeu prezenți la slujbă, vârstnici și angajați ai Centrului, s-au făcut rugăciuni pentru „cercetarea lor cea întru Dumnezeu și ca să vină peste ei harul Sfântului Duh, să fie izbăviți ei de toată patima și întinăciunea trupului și a sufletului și de toată răutatea”.

„Te întărește cercetarea acestor bătrâni, mai ales acum pe sfârșit de Post Mare. Bucuria care se citește pe chipul lor atunci când cineva le arată dragostea și interesul pentru problemele, suferințele lor, este cu neputință a fi descrisă prin cuvinte. Lacrimile de bucurie din ochii lor valorează mai mult decât o simplă recunoștință. Căutați și veți afla.”, a declarat părintele Gabriel C. Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

După miruire, toți credincioșii de aici au primit în dar, din partea Arhiepiscopiei Aradului, câte o icoană cu marele praznic al Învierii Domnului alături de urarea ca Lumina Sfântă a Învierii Domnului Hristos să le aducă bucurie, sănătate, alinare, mângâiere și pace sufletească.

După săvârșirea Sfintei Taine, preoții s-au întâlnit în capela Centrului, unde sub coordonarea părintelui Gabriel C. Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, s-a desfășurat prima consfătuire de anul acesta a preoților misionari din spitale, azile, armată și penitenciar din cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

„Prin ungerea untdelemnului Tău și prin atingerea preoților, Iubitorule de oameni, sfințește de sus pe robii Tăi” (stihire Sf. Maslu)

Recomandările redacției