Belgienii vor ca administraţia jude­ţeană să le fie parteneră în organizarea unui eveniment important. Este vorba de al patrulea „Forum România-Belgia de Cooperare Descentralizată: de la solidaritate la parteneriat European“. Reprezentanţii Consiliului Ju­deţean spun că invitaţia venită din Belgia a fost făcută ca urmare bunei organizări a celui de al treilea forum, în Arad, în toamna anului 2010.
Consiliul Judeţean Arad va fi par­tener în organizarea Forumului Ro­mâno-Belgian ce se va desfăşura în toamna anului acesta, la Leuven (Belgia). Iniţiativa ADR Flandra ca o apre­ciere pentru buna găzduire a celei de a treia ediţii a forumului, în octombrie 2010, la Arad. Forumului Cooperării Des­centralizate va crea contextul pentru dezbateri pe diferite teme în care sunt implicate autorităţile locale. Atelierele de lucru care se vor organiza ar urma să abodeze o serie de teme, de la sănătate, agricultură, mediu şi turism, la societate civilă.
Scopul forumului ce se va desfăşura pe perioada câtorva zile este de a atrage bune practici din experienţele participanţilor din diferite ţări: Belgia, România, Olanda, Franţa, Elveţia şi Republica Moldova. Pe fondul organizării forumului, ar trebui să se constituie grupuri de lucru permanente pentru promovarea acestor bune practici.
Printre alţi parteneri în organizarea forumului se numără: Amba­sada României în Belgia, Asociaţia Oraşelor din România, Ambasada Belgiei în România şi Provincia Brabantul Flamand.
Pentru Consiliul Judeţean, implicarea în organizarea forumului nu implică o contribuţie financiară. Un proiect pentru aprobarea calităţii de partener a CJA în organizarea forumului va fi supus astăzi aprobării, în şe­dinţa Consiliului Judeţean.

Recomandările redacției