Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a tras linie la sfârșit de 2018 și a ieșit pe plus. Activitatea Camerei a fost una plină de expoziții, seminarii, întâlniri cu ambasadori, cursuri sau proiecte europene.
Bilanțul pozitiv anunțat de către conducerea instituției este constituit din susținerea mediului de afaceri local, organizarea de noi târguri şi expoziţii, ghidarea spre succes a noilor întreprinzători, dar şi perfecționarea celor deja prezenți în economia locală.
Peste 50 de mii de vizitatori la
10 târguri
Anul acesta au fost organizate 10 târguri, adunând laolaltă 871 de expozanți și 50.545 de vizitatori în incinta complexului Expo Arad. Pe lângă acestea, au fost organizate și 53 de cursuri de formare profesională, având peste 1.100 de cursanți.
Premierele din acest an au fost trei nou evenimente: Târgul de Carte, care a reunit edituri din toată țara, Târgul Economiei Arădene, care a reunit branduri arădene importante recunoscute la nivel mondial şi Sejururi de Vis, care a inclus oferte speciale, cu cele mai bune prețuri de early booking.
Au mai fost organizate alte 16 evenimente private, conferinţe, petreceri de firmă, congrese religioase, festival de muzică electronică au avut loc sub pavilioanele expoziționale ale CCIA Arad. De asemenea, s-au semnat parteneriate internaționale cu cu diplomaţi din Italia, Bulgaria, Macedonia şi Olanda.
Gală centenară
Fiind An Centenar, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad a dedicat ediția din acest an a galei Topul Firmelor Centenarului Marii Uniri, care a reunit peste 450 de participanţi, iar în competiţie au intrat un număr total de 2.303 societăți, din care 1.295 sunt clasate pe locurile 1-3.
Două petreceri de Revelion
Pentru seara de Revelion din acest an, de la Expo Arad s-au anunțat două petreceri, în două pavilioane separate, una cu muzică live şi una cu DJ, la care şi-au anunţat prezenţa peste 700 de persoane. Se va servi bufet suedez, open bar şi transport asigurat de la Podgoria, din oră în oră.
Se prevede un nou an la fel de fructuos
Ca rezoluții pentru anul ce vine, CCIA Arad își propune dezvoltarea evenimentelor existente la Expo Arad, dar şi organizarea unor noi târguri tematice. „Am încredere că vom putea crește gama evenimentelor de calitate de la Expo Arad. Pe segmentul relației cu mediul de afaceri, îmi doresc să intensificăm activitățile de informare, seminariile, conferințele, să continuăm să aducem la Arad specialiști de la nivel naţional și din străinătate, pentru a informa investitorii despre noile oportunități în afaceri, tendințe și riscuri”, a declarat Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad.

Recomandările redacției