Coronavirusul 2019-nCoV continuă să se răspândească. Rata infectării crește de la o zi la alta. De duminică până luni, rata infectării pe teritoriul Chinei a crescut cu peste 50%, aproape 62% până luni, de la 2.800 la aproape 4.500.
Numărul victimelor epidemiei de pneumonie virală din China, confirmate de autorități, a crescut la 107, cu 25 mai multe decese decât cele 82 raportate luni. Până marți dimineață au fost confirmate aproximativ 4.515 cazuri de infectare cu noul virus, pe teritoriul Chinei.
Ţările afectate până acum
Până marți dimineață au fost raportate 62 de cazuri în afara Chinei. În Hong Kong și Thailanda u fost înregistrate câte 8 cazuri de infectate cu noul virus. În Macao, Australia, Singapore și SUA, câte cinci cazuri, în Japonia, Malaezia, Taiwan, Coreea de Sud, câte patru cazuri, în Franța, trei cazuri, Vietnam, două cazuri. în Cambodgia, Canada, Germania, Sri Lanka, Nepal, câte un caz.
GERMANIA. Germania a confirmat luni primul caz de coronavirus. Este vorba de un bărbat din Landul Bavaria, din Sud-Estul Germaniei, din localitatea Starnberg. Acesta este într-o stare stabilă, este izolat și monitorizat de personalul medical, potrivit dpa, preluată de Agerpres.
FRANȚA. Au fost raportate până luni trei cazuri de infecție.
SRI LANKA. Și Sri Lanka a raportat primul caz de coronavirus, tot luni.
THAILANDA. Thailanda a confirmat, marți, încă șase noi cazuri de infectare cu virusul chinezesc, ajungând la 14 cazuri în total.
ROMÂNIA. Au fost semnalate două cazuri de infectare cu noul virus chinezesc. Dintre acestea unul nu a fost confirmat, fiind vorba de gripă, iar al doilea caz este în curs de analizare. Primul caz a fost semnalat la un student care s-a întors din China, din Wuhan, acum nouă zile, și care a acuzat simptome asemănătoare gripei dar și infectării cu noul coronavirus. Băcăuanul a fost testat la Institutul Matei Balș din Capitală, infectarea nu a fost confirmată. Concluzia a fost că are gripă. În al doilea caz anunțat marți, este vorba tot despre un bărbat. Acesta a fost internat marți la Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș din Capitală și este supus testelor.
SUA. Unde au fost raportate cazuri de infectare cu noul coronavirus: Arizona, California, Illinois, Washington.
JAPONIA. Japonia a catalogat virusul Wuhan drept boală infecțioasă specială.

Recomandările redacției