Estimarea oficială a victimelor uraganului Maria, care a devastat teritoriul american Puerto Rico în septembrie 2017, a crescut de la 64 la 2.975 de morţi, a anunţat guvernatorul insulei, după ce un studiu independent a relevat că numărul persoanelor decedate în urma dezastrului natural a fost subevaluat.
Noul bilanţ al uraganului, care a distrus întreaga reţea de electricitate a insulei, se bazează pe un studiu realizat de cercetatorii de la Şcoala Milken a Institutului de Sănătate Publică de la Universitatea George Washington, relatează Mediafax.
Studiul, care a fost comandat de de guvernatorul Ricardo Rossello, include atât persoanele decedate direct în urma uraganului, cât şi cele care au decedat ca urmare a efectelor indirecte ale calamităţii. „Cred că lecţia este să anticipăm ce e cel mai grav (…) Da, am făcut greşeli. Da, retrospectiv privind, unele lucruri ar fi putut fi gestionate diferit”, a declarat guvernatorul.
Numărul ridicat de persoane decedate ar putea avea implicaţii politice pentru Administraţia de la Washington, care s-a confruntat cu critici în legătură cu modul în care a reacţionat la această calamitate.

Recomandările redacției