pancota-olimpiaDupă un sezon pe care l-a dominat în proporție de peste 80 la sută, hunedorenii au ajuns să fie condiționați să nu piardă ciocnirea de la Pâncota, pe care Șoimii au abordat-o cu ambiție maximă. Ritmul a depășit mult ce se întâmplă în mod obișnuit pe arenele din eșalonul terț.
După un sfert de oră de tatonare încordată, Bebe Mitu l-a încercat pe Dragotă din colțul stâng al suprafeței de pedeapsă, însă goalkeeperul a reținut. Cinci minute mai târziu, Bulzan l-a imitat, dar din colțul drept, Dragotă respingând în corner. De acolo, mingea a ajuns în careul mic, de unde reluarea lui Lengyel a fost blocată de un fundaș. Răspunsul alb-albaștrilor, însoțiți la Pâncota de o galerie formată din vreo 50 de oameni, a venit de la R. Cristian, șut cu efect de la 20 de metri, la care Irimia a fost vigilent și a scos de lângă bară.
S-a intrat cu scor alb la pauză, iar actul secund a început cu o ocazie mare a lui Radu, imprecis, deși era în poziție de unu la unu cu Irimia. Hunedoara a căutat să acce­lereze, dar Pâncota s-a ținut bine. Și, în mi­nutul 74, arădenii au lovit decisiv, prin reușita lui Alin Mihai, care a înțepat letal după ce s-a infitrat viclean în defensiva hunedoreană, 1-0.
Vizitatorii nu s-au predat, iar la trei minute după ce au încasat golul, Radu a ratat o șansă rarisimă, reluarea sa din preajma suprafeței de poartă trecând la o palmă de colțul lung.
Ultimele secvențe i-au surprins pe hunedoreni într-o alergare disperată după golul care n-ar fi făcut ca promovarea să nu mai fie la mâna lor. N-a fost să fie, Olimpia Satu Mare poate zâmbi, iar Pîncota rămâne cu amintirea unui meci memorabil.
Pâncota: Irimia – Vițu, Lung, Lengyel, Filaret (85 Huțanu) – Bulzan (73 Copil), Pavel, Suciu (90 Leucuța), Mitu (62 Uiba-riu) – Burian, Mihai
Hunedoara: Dragotă – Vîrtan, Ambruș, Cuciula, Roiu – Cristian (80 Lintaru), Vișan, Vaida, Pepenar (70 Trășcan) – Radu, Nicula (53 Făgărășanu).
Arbitri: Dorian Micloșină – Silviu Haramuz, Răzvan Nistoran (toți Caraș Severin).Observatori: Adrian Cocoș (Reșița), Mircea Ciglenean (Cluj)

Recomandările redacției