UTA a învins-o clar pe Metaloglobus București pe „Motorul” după un meci pe care l-a dominat de la un capăt la altul, diferența de scor putând fi chiar una mai mare. Este primul succes din acest sezon al „alb-roșiilor” contra unei echipe din București sau Ilfov, după înfrângerile cu Daco-Getica, Clinceni, Snagov și Balotești.

Începutul de meci a dat o senzație de deja vu suporterilor arădeni: Metaloglobus a deschis scorul prin Ovidiu Herea, care l-a lobat pe Bodea după ce portarul arădean a fost ușor păcălit de gazonul sintetic, iar meciul părea că devine din nou unul dificil.

Toate emoțiile au fost însă risipite până la pauză, când tabela arăta 3-1 pentru UTA. Manea a egalat după un corner al lui Vădrariu, Pop a înscris din câțiva metri după o centrare a aceluiași Manea, iar Cubleșan a șutat sub bară dintr-un nou assist al lui Vădrariu.

Oaspeții nu au avut reacție nici în repriza secundă, iar până la final au mai încasat trei goluri. Pop a realizat dubla în minutul 50 cu un șut perfect plasat pe jos după o pasă a lui Cubleșan. Fostul mijlocaș al Brăilei a combinat mai apoi cu abia-intratul David Popa, l-a driblat pe portarul Geantă, iar Popa a finalizat simplu pentru 5-1. Tabela a fost închisă în minutul 85, când Cubleșan a realizat dubla cu un șut în cros.

Cele trei puncte duc UTA pe locul 8, la doar patru puncte de locul de baraj și cinci de promovarea directă. În weekend, trupa lui Ionuț Popa se deplasează la Târgoviște pentru duelul cu Chindia, care va avea loc duminică, de la ora 13:00.

Formații: 

UTA: Bodea – R. Iuga, Al. Manea, S. Benga, Copaci – Coulibaly (D. Popa 81), L. Oprea – Cubleşan, Cr. Matei (Pop 21), Vădrariu – Cip. Rus (Petra 67)

Metaloglobus: Rob. Geantă – Pham Huy,  Buzea, Caramalău, Sava – Riza (Costache 59), Bg. Panait (Ciolacu 74) – Ov. Herea, Ghenovici, Vl. Vlad (Potecea 65) – M. Albert

Arbitri: Cristian Codrea – Radu Despa, Cristian Lucaci (toți din Baia Mare). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare)

Observatori FRF: Iulian Spătaru și Romeo Malac (ambii din Timișoara)

FOTO: UTA Media Design

Recomandările redacției