O delegație bocsigană în frunte cu primarul Florin Ciul face în aceste zile o vizită în orașul francez Le Pellerin, oraș cu care frumoasa comună de pe Crișul Alb este înfrățită de peste un deceniu. Administrația din Bocsig a avut de-a lungul anilor o bună relație de colaborare cu o serie de orașe din câteva țări europene, relație care bocsiganilor le-a adus o serie de deschideri spre Europa dar și unele beneficii imediate. Înfrățirea cu orașul francez Le Pellerin a venit firesc iar francezii n-au venit niciodată cu mâna goală, cum se zice.
Așa se face că în urmă cu trei ani, mai precis în primăvara lui 2009 bocsiganii au primit ca donație o autospecială de pompieri pentru care au construit chiar o remiză de pompieri nouă, investiţia fiind de aproximativ trei miliarde de lei vechi.
Donația a fost făcut la vremea aceea de o delegație din care a făcut parte atât viceprimarul orășelului francez cât şi fostul primar Daniel Morisson căruia i s-a acordat – pentru demersurile prin care s-a primit moderna autospecială – titlul de cetăţean de onoare al comunei Bocsig.

Recomandările redacției