braconajPolitiştii arădeni au prins în flagrant trei bărbaţi bănuiţi că au braconat un cerb de aproximativ 300 de kg. Cele trei persoane nu posedau autorizaţie pentru vânătoare şi numai una dintre acestea era deţinătoare legală de armă.
În cadrul unei acţiuni organizate, oamenii legii au depistat pe raza localităţii Sâmbăteni trei bărbaţi care transportau cu un autoturism Lada Niva un cerb comun, în autoturism politiştii mai descoperind trei arme de vânătoare (două neînregistrate), 25 de cartuşe şi mai multe accesorii specifice pentru vânătoare.
„Din cercetarile efectuate, s-a stabili că cei trei bărbaţi ar fi braconat cerbul în zona Pădurii Frumuşeni-Aluniş, apoi l-au transportat până în Sâmbăteni. De asemenea, s-a mai stabilit ca doar unul dintre cei trei bărbaţi este deţinător legal de armă şi că aceştia nu posedau  autorizaţie pentru vânătoare”, ne informa comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. Cei trei bărbaţi, Cristian P., de 38 de ani, din Şagu, Nicolae S., de 43 de ani şi Samuel G., de 47 de ani, ambii din Sâmbăteni, au fost reţinuţi de către poliţişti pentru 24 de ore, urmând să fie  prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale Timiş.

Recomandările redacției