braconajJandarmii au organizat o nouă serie de acţiuni pentru prevenirea şi comba­terea braconajului piscicol. Astfel, în cadrul acţiunii desfăşurată de jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Lipova,  în zona podului vechi de pe râul Mureş, au fost prinşi în flagrant doi bărbaţi care pescuiau prin metoda greblare având unelte neautorizate.
„Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în dome­- niul piscicol. Celor două persoane, Florin B., în vârstă de 28 de ani şi Ramon C., în vârstă de 22 de ani, ambii din comuna Conop, le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunii de pescuit cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, a precizat maior Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad.
În cadrul unei alte acţiuni, desfăşurată în cooperare cu inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – Filiala Ardeal, în zona comunei Bocsig, pe Crişul Alb, şi în zona comunei Seleuş, pe Canalul Morilor, au fost luaţi la întrebări alţi patru persoane care pescuiau fără a avea permis sau autorizaţie. Acestea au fost sancţio­nate contravenţional cu amenzi în va­loare totală de 1.200 lei.

Recomandările redacției