Aflându-ne în prag de sărbători, brazii au început să apară prin colțurile piețelor. Primii comercianții așteaptă cumpărătorii, având o gamă variată de brazi, la toate mărimile și pentru toate gusturile. Comercianții sunt cam tot aceeași ca anul trecut, respectându-se astfel o tradiție.

„Pentru sezonul de iarnă avem în piața Mihai Viteazul, în Piața Catedralei, la Fortuna, în Piața Miorița brazi de Crăciun unde cetățenii pot să se aprovizioneze”, a menționat directorul TOP Arad, Stelian Nistor.

Prețuri acceptabile

Prețurile diferă în funcția de mărimea bradului, dar se încadrează între 20-30 de lei pentru cei mai mici și 180-200 de lei pentru cei mai mari de 2m, asta dacă produsul este autohton. Pentru brazii veniți din import, prețurile cresc puțin, începând cu 40-50 de lei pentru cei mai mici și ajungând la 250 de lei pentru cei mai mari.

Lumea nu se înghesuie

Comercianții așteaptă cumpărătorii, care încă nu s-au înghesuit pentru a avea bradul deja împodobit. „Noi avem brazi care încep de la 25 de lei, pâna la 200 de lei. Brazii sunt de la noi din țară, nu avem de afară. Încă nu cumpără lumea, poate după 15 când ia lumea salariile”, ne-a spus un comerciant.

„Prețurile sunt ca și anul trecut. Noi vindem brazi românești, prețurile fiind cuprinse între 30 de lei și 150 de lei. Bineînțeles, se mai poate negocia”, a menționat un comerciant.

În Piața Catedralei se găsește doar un singur comerciant, care oferă  brazi de toate dimensiunile la 1m și până peste 2m. Cel mai ieftin se situează în jur la 30 de lei, la polul opus fiind un brad mai mare de aproximativ 2m la 180 de lei.

Indiferent de produsul dorit, cam toți au crengi frumoase și bogate, și mai ales, cam toți sunt autohtoni, deci se ajută și producția românească în același timp. Astfel, clienții sunt așteptați să vină să își aleagă bradul pentru Crăciun, timpul scursându-se destul de rapid, iar împodobirea bradului trebuie făcută înainte de 25 decembrie.

Recomandările redacției