zaluEroul negativ al fazei din minutul 78 al partidei Gloria Bistrița – UTA ce a dus la accidentarea gravă a lui Adrian Zaluschi a fost Olimpiu Bucur. Mijlocașul gazdelor l-a culcat la pământ cu o lovitură cu capul aplicată – susține el – involuntar „textilistului”, drept pentru care i s-a apărut nedreaptă eliminarea de pe teren.
La câteva zile de la nefericitul eveniment, bistrițeanul era mai re­zervat și nu-i venea să creadă unde    s-a ajuns după o fază pe care el o consideră banală. „Zaluschi a preluat mingea pe piept, eu am vrut să i-o fur cu capul, dar nu știu ce a ieșit exact. Cred că ne-am lovit cap în cap, eu nu am simțit o durere prea mare și mă gândeam că și jucătorul UTA-ei simulează, mai ales că faza venea după altele în care ni s-a părut că adversarii trag de timp. A urmat cartonașul roșu, iar fotbalistul arădean a fost transportat la Ambulanță și i s-a pus un guler specific loviturilor la co­loană. Mă gândeam că a fost o simplă comoție, dar trei ore mai târziu am fost sunat de Horvat, portaru UTA-ei cu care am fost coleg la Târgu Jiu, care mi-a spus că Zaluschi are triplă fractură craniană. Pur și simplu nu mi-a venit să cred că s-a putut ajunge atât de departe de la o fază pe care eu o consider una normală de joc. O să avem vizionare și sunt curios să văd cum a decurs de fapt totul. Repet, nu am dorit niciun moment să intru tare la el, nu sunt un fotbalist dur, iar cartonaș roșu am mai încasat doar la juniori”, spune fostul fotbalist al Europei Crișul Chișineu Criș în Liga a III-a.
Între timp, Bucur a aflat că ope­rația la craniu a decurs normal și ar dori să vorbească personal cu mijlocașul utist.
„Chiar dacă nu mă simt vinovat, fiindcă știu că nu am avut nicio intenție să-l lovesc, mi s-a luat o piatră de pe inimă când am aflat că intervenția chirurgicală a reușit, iar Zaluschi s-a trezit și e stabil. Asta e tot ce contează, sănătatea e întotdeauna pe pri­mul plan. Am făcut rost de numărul său de telefon și aș vrea să-l sun. Vreau să-l îmbărbătez, să-i urez multă sănătate și sper să-l conving că nu are motive să fie supărat pe mine”, a adăugat jucătorul Gloriei.

Recomandările redacției