Legea foștilor a funcționat încă odată în fotbal. UTA a pierdut la Snagov (1-2), după golurile lui Buia și Dănălache, penalty-ul ce a făcut dife­rența fiind obținut de Cătălin Hlistei.
Cel puțin Darius Buia s-a bucurat moderat după reușita sa din minutul 61, când a plasat balonul în stânga lui Bodea după centrarea lui Stancu. „Nu am exagerat cu bucuria din res­pect pentru băieți, staff și tot ceea ce înseamnă UTA. Am petrecut 6 luni foarte bune la Arad, unde jucătorii și antrenorii m-au primit foarte bine, iar eu le-am răsplătit încrederea prin evoluțiile mele. Nu am declarat niciodată că aș fi fost cel mai mare utist, fiindcă nu ar fi fost adevărat, ci pur și simplu am încercat să-mi fac cât mai bine meseria la un club de mare tradiție din România. Iar contractul cu Snagov l-am semnat cu 5 zile înainte de a-mi expira contractul cu UTA, mai precis pe 25 iunie și de abia după două zile am fost chemat la primele discuţii pentru prelungirea înțelegerii la Arad. Și asta în condițiile în care noi începusem primii pregătirile dintre echipele de Liga a II-a. În fine, motivul plecării mele a fost legat strict de situația neclară din punct de vedere financiar. Nu îmi permiteam să stau fără bani, mai ales că de două luni de zile am și o fetita, pe care nu o pot convinge să renunțe la pampers o lună, două. De acum, ea este ce mai de preț pe lumea aceasta și toate deciziile le iau în funcție de ea”, a menționat mijlocașul Snagovului, care i-a și dedicat reușita de azi fetiței sale.
Buia recunoaște că rezultatul de egalitate ar fi fost mai just la finalul disputei de azi. „După cursul jocului și mai ales după ce UTA a ratat și un penalty, cred ca echitabil era un rezultat de egalitate. Dar, așa e în fotbal, se pot întâmpla multe. Nu e obligatoriu să pierzi dacă ai făcut un joc slab sau să câștigi dacă ai jucat bine. Fotbalul e imprevizibil, de asta e și atât de iubit în toată lumea și numit sportul rege. Oricum, îi doresc UTA-ei multă baftă mai departe, sper să-și îndeplinească obiectivele în acest sezon. Oricum, eu mai țin legătura cu mulți dintre foștii mei colegi de la UTA, i-am invitat și la nuntă pe unii. Ca fotbalist, azi ești coleg, mâine adversar, fiecare își dorește ce este mai bine pentru el și familia lui”, a mai spus fotbalistul de 24 de ani.
Fiul fostului internațional, Romică Buia, a început sezonul la Snagov cu trei goluri și două pase decisive. În jumătatea de an petrecută la UTA, a înscris 9 goluri și a oferit 6 „assisturi”.

Recomandările redacției