Administraţia judeţeană va intra în a treia lună de funcţionare din 2013 fără buget de venituri şi cheltuieli constituit. Pe fondul întârzierii aprobării bugetului de stat şi a condiţiilor impuse de lege, pentru scoaterea proiectului de buget la transparenţă, Consiliul Judeţean va fi în situaţia de a-l aproba abia în a doua jumătate a lunii viitoare.
Bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului nostru va fi aprobat cu o întârziere mare, faţă de anii trecuţi. Dacă în anii precedenţi, aleşii judeţului şi-au putut exprima votul pentru împărţirea banilor din buget, chiar în prima decadă a lunii februarie, în acest an există riscul ca proiectul de buget să intre la vot mult mai târziu. Mai exact, vom şti exact cum se împart banii pe investiţii, precum şi primăriilor şi instituţiilor din subordine abia după data de 20 martie.
„Vom avea un proiect de buget la transparenţă după ce vom avea comunicarea de la finanţe. Probabil în imediata săptămână după ce primim comunicarea prin Direcţia de Finanţe Publice, de la Ministerul Finanţelor. După acea săptămână vor trece cele 20 de zile de transparenţă care sunt necesare conform legii“, a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. În aceste condiţii, primăriile vor putea definitiva bugetul abia în luna aprilie a anului. Pentru proiectele de investiţii pentru acest an, întârzierea bugetului poate crea mari probleme.

Recomandările redacției