Aradul va avea un buget constituit abia la jumătatea lunii viitoare, sau poate chiar după. Aşa estimează reprezentanţii Consiliului Judeţean, luând în calcul stabilirea proiectelor prioritare şi perioada menţinerii la transparenţă.
Spre deosebire de anii trecuţi, administraţia va putea aproba un buget de venituri şi cheltuieli cu întârziere. Dacă până acum, proiectul de buget era supus aprobării în prima parte a lunii februarie, în 2013, autorităţile vor putea vota bugetul abia în martie. Proiectul de buget urmează a fi elaborat, în funcţie de banii pe care Aradul îi va primi şi desigur,de proiectele prioritare stabilite de CJA pentru acest an. După elaborare, acesta va sta la transparenţă, urmând ca abia apoi să fie supus avizului aleşilor judeţeni.
Dacă conducerea CJA estima în urmă cu ceva timp, că bugetul ar putea intra pe ordinea de zi a şedinţei CJA din 8 martie, de această dată, reprezentanţii CJA estimează că ziua cea mare va fi după această dată. Deci, primăriile arădene mai au de aşteptat pentru a şti pe ce fonduri se bazează de la administraţie. În 2012, veniturile buge­tului judeţean s-au ridicat la 279,3 mi­lioane de lei, la care s-a adăugat  un fond de rezervă de aproape 14 milioane de lei. Acum un an, Consiliul Judeţean estima cheltuieli de peste 292,6 mili­oane de lei.
Oricum, reprezentanţii CJA asigură că proiectele de investiţii în sistemul medical vor rămâne domeniul proritar şi în acest an.

Recomandările redacției