Pro urbeAnul trecut prin august, s-a pornit într-un ritm aproape de necrezut, repararea capitală a conductelor. Ce echipă, ce maiștri, ce de utilaje, ce ritm, eu abia dacă am prididit să fotografiez momentele importante. Am adunat astfel vreo 150 fotografii.
După terminarea instalațiilor, acoperirea lor cu nisip, asta la mare dis­tanță în timp de la terminare, strada a devenit un imperiu al nisipului. În curte, în mașină, în casă, peste tot, am cărat nisip, musafirii nici înainte nici după terminarea instalațiilor, nu-i obligam să se desculțe, câinele, toți căram nisip în casă. În plus am adunat atâta nisip între dinți, scrâșnitul, distruge smalțul, o nenorocire. Epopeea reparației bulevardului, cu mici întreruperi durează și astăzi. Pe partea carosabilă sunt gropi, denivelări, șanțuri, care scutură mașina să-ți cadă plombele. Altă nenorocire.
De la Tribunal până la terminarea așa-zisului Bulevard Vasile Milea, se gă­sesc toate aspectele grave, pe care le voi aminti foarte pe scurt. Trotuar cu pantă spre exterior de -30 grade. Trotuar neîntreținut nemăturat și cu zăpadă nemăturată, asta deoarece proprietarul fie nu-i în țară, fie nu-l interesează. Toate gropile și denivelările de pe partea ca­rosabilă găsite într-un cartier întreg, se găsesc aici. Când scapă un autobuz, acesta scutură clădirile cu toate consecințele neplăcute. Nisipul este pretutindeni. Știți ce stimați consilieri din CLM, acesta nu-i bulevard, este o uliță. Vă prezint por­țiunea cu panta în minus și cred că am dreptate. Fiind vorba de o situație atât de gravă, pregătesc în ziar un fotomontaj care vorbește cât 100 de cuvinte.
(B.B.)

Recomandările redacției