UAV

Anul universitar 2015-2016 a adus veşti bune pentru studenţii Universităţii Aurel Vlaicu care doresc să înveţe în străinătate. Astfel, nu mai puţin de 44 de studenţi, de la cele nouă facultăţi ale universităţii de stat arădene, au posibilitatea să se perfecţioneze la una dintre cele 44 de universităţi partenere din 15 ţări europene, în cadrul programului Erasmus+. „Studenţii interesaţi de o mobilitate de studiu trebuie să-şi depună dosarele de candidatură în perioada 14-22 aprilie, la secretariatele facultăţilor. Sumele pe care studenţii le vor primi pentru a studia în străinătate diferă în funcţie de ţara de destinaţie. Se acordă 500 de euro pe lună pentru ţări precum Portugalia, Spania, Germania, Franţa, Italia, Cehia şi 450 de euro pe lună pentru Bulgaria, Ungaria şi Slovacia. Suma pe care a ajuns să o primească universitatea noastră este de peste 170.000 de euro”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, directorul Şcolilor Doctorale din cadrul UAV.

Programul Erasmus+ se adresează de asemenea şi cadrelor didactice şi nedidactice care pot efectua mobilităţi de predare sau de formare la universităţi partenere. În aceste condiţii, pentru anul universitar următor, UAV îşi propune ca 26 de profesori şi membrii ai personalului administrativ să beneficieze de finanţare în acest scop. „Ţin să o felicit pe colega noastră Gerlinde Knap, în calitate de coordonator al programelor comunitare din universitate”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

De menţionat că pentru anul 2015-2016 în curs, numărul de mobilităţi, atât la studenţi, cât şi la cadre didactice a crescut cu 10% faţă de anul în curs, lucru remarcat şi de prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV. „Doresc şi eu să o felicit pe Gerlinde Knap, pentru seriozitatea cu care se ocupă de acest birou de programe. Numărul burselor a crescut şi sperăm să crească şi în continuare, pentru că am utilizat toate fondurile”, susţine prof. univ. dr. Ramona Lile.

La rândul său, Gerlinde Knap susţine că programul a stârnit mare interes, o parte dintre cei implicaţi solicitând prelungirea mobilităţii. „Mai trebuie să ştiţi că anul acesta avem 28 de studenţi străini, veniţi la noi, în cadrul aceluiaşi program, fapt care nu bucură foarte mult”, a ţinut să precizeze Gerlinde Knap.

Recomandările redacției